Jump to content
PyroForum.nl
Sign in to follow this  
Piet

Test Opslag Vuurwerk

Recommended Posts

Ik las ergens dat iemand die dingen onder zijn bed bewaarde in zijn slaapkamer, was wellicht geen 5000 kg maar dit is wel leuk om te zien.
Er zijn meer van dit soort testen.

Share this post


Link to post

Die test zien er wel schrikbarend uit... Als je ooit eens 5000 kg heb liggen, zou ik die zeker niet zo opgebruiken :P
Wel leuk om te zien.

Gr33tzz

Share this post


Link to post

Had deze filmpjes al een keer gezien, had alleen nog nooit gezien dat dit ook door Nederland was uitgevoerd :P

Deze was er ook nog:

Edited by Sjoelie

Share this post


Link to post

Ik gok het op een testterrein in Duitsland. In Nederland mogen geen shells groter dan 4" opgeslagen worden, en men heeft hier de ruimte voor zo iets niet. In Duitsland heb je meerdere van dit soort terreinen.

Het is natuurlijk niet echt representatief voor een slaapkamer, al zou zo'n hoeveelheid er wel in passen. Het geeft in ieder geval wel een goed beeld van de vernietigende kracht van een massa vuurwerk.

Voor zover ik weet is dit onderzoek trouwens uitgevoerd naar aanleiding van de vuurwerkramp in Enschede. Men wilde onderzoeken of het opslaan in een zeecontainer van consumentenvuurwerk oorzaak kon zijn van een dergelijke knal als in Enschede, gezien de eigenaars van SE Fireworks altijd beweerd hebben dat er geen professioneel vuurwerk aanwezig was op hun terrein.

Dat laatste filmpje is trouwens echt een mooie explosie. Je kon aan de afstand waaraf gefilmd werd ook al wel zien dat het een flinke knal zou gaan worden.

Edit: Waarschijnlijk was het toch in Polen. Zie laatste stukje film.

Edited by miech

Share this post


Link to post

Is het niet zo dat TNO zulk soort tests doet op het terrein van Vliegbasis Ypenburg? Ik weet niet of ze ook zulk groot werk testen. Verder doen ze geloof ik ook kleinere vuurwerk tests op hun testlocatie in Rijswijk.

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×