Jump to content
PyroForum.nl
Sign in to follow this  
Guest

Bompakket in kantoor jongerenorganisatie

Recommended Posts

Guest
http://www.ad.nl/utrecht/article1516652.ece

Zag het net op het nieuws, daar zeiden ze dat ze een onstekingsmechanisme in twee afzonderlijk buisjes met chemische vloeistoffen in een koffer hadden gevonden.

Raden wat het is??? :)

EDIT:
Dit op geenstijl gelezen.
Tijdens een opknapbeurt werd ergens in een kamertje een zwart koffertje gevonden met daarin bedrading, een ontstekingsmechanisme en twee reageerbuisjes met een -nu nog- onbekende chemische stof. Volgens een woordvoerder van Dwars is er geen andere conclusie mogelijk dan dat het een BOM was. Want de twee componenten samen zijn explosief. Het ding was nog niet afgebouwd en niet geplaatst met de bedoeling een aanslag op Dwars te plegen. Het koffertje is gemaakt door iemand binnen de organisatie.

Ik snap niet hoe die woordvoerder er nou weer achterkomt dat als ze samen komen ze explosief zijn :P , vage shit.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Volgens een woordvoerder van Dwars is er geen andere conclusie mogelijk dan dat het een BOM was. Want de twee componenten samen zijn explosief


Pfff, nou, als we op die manier gaan redeneren dan zijn er best veel winkels die bommen verkopen hè...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ach, tegenwoordig is alles een bom inderdaad. Ik ben het roerend met je eens RSDZ. Echter moet er wel even naar het ontstekingsmechanisme worden gekeken. Is dit een EBW, nichroom of constantaan met een batterij of is het gewoon een pakje lucifers. Tegenwoordig kan zelfs een beetje wol een plankje zachthoud en een rechte hardhouten stok en wellicht nog een steen als socket wat touw of vezelige planten en een buigbare stok worden verwoord als een potentieel zeer gevaarlijk en technisch hoogstaand ontstekingsmechanisme. Dit met alle gevaren van dien.

Ten tweede de explosieve stof. Waren de reageerbuisjes met gevuld met nitreerzuur en glycerol (dan zou ook nog weer een ijsbad aanwezig moeten zijn) of was een van de buisjes gevult met waterstofperoxide? Zo nee, is het potentiële gevaar al bijna weg te schrijven tot vrijwel nul. Maargoed, dat kennen we zo langzamerhand wel in deze wereld, alles wordt opgeblazen zodat iedereen maar bang wordt. Het is nog net niet zo erg dat ze direct een Islamitische naam en verwijzing naar de cultuur met gigantische koppen op de voorpagina zetten.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Misschien is het wel gewoon water, en zijn ze weer voor niks bang, maar het rare vind ik, dat die woordvoerder meteen al kon zeggen als de 2 stoffen samen komen ze explosief zijn, heeft ie het soms it elkaar gehaald en bij elkaar gegooid ofzo, hoe kan hij dat nou weten, snap er de ballen van.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik snap niet hoe die woordvoerder er nou weer achterkomt dat als ze samen komen ze explosief zijn :P , vage shit.


'Binaries' zijn toch bekende springstoffen? Bv. FIXOR, PLX, Tannerite, ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Dat weet ik wel, maar hoe weet die woordvoerder van dwars dat nou weer.
Volgens mij heeft hij er wat meer mee te maken. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, de stoffen in de reageerbuisjes zijn nog onbekend. Maar dat ze samen explosief zijn weten ze dan weer wel zeker. :P Weer dikke BS ja, beetje iets idioot opblazen. Het kan natuurlijk altijd om iets serieus gaan, maar dit lijkt weer een mooi stukje sensatiejournalisme?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Inderdaad prophet snapt me punt, hoe weet die gozer nou weer dat als de stoffen samen komen dat ze explosief zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@pepcore:
Je maakt vier keer het zelfde punt. Woordvoerder weten mijn inziens ook niet altijd veel, ze zeggen wat ze gezegd worden (van mensen die meestal WEL weten waar ze het over hebben).

Geenstijl quoten is uiteraard niet een erg betrouwbaar, dat weten we zo onderhand allemaal hier toch...?

Volgens mij hebben ze gewoon een doosje met chemicalien en wat lont etc. gevonden, niet bijzonders lijkt me. Ja ze zou er eventueel een explosief (ook wel een BOM) mee kunnen maken maar aangezien ze nog niemand ervoor opgepakt hebben stelt het volgens mij niets voor. En te zien aan het kop: "Bom gevonden bij GroenLinks jongeren" is het voor GeenStijl volgens mij alleen te doen om groenlinks in een slecht daglicht te stellen (niet dat ik groenlinks aanhanger ben...).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hmm, maybe your right, maar ik had het geloof ik ook op sbs6 gezien(ik weet niet hoe geloofwaardig die zender is :P )

En ik geloof ook op een andere nieuws site.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Topics

 • Posts

  • Dankje! De informatie is inderdaad het belangrijkste deel voor mij. Natuurlijk hoop ik wel op reactie(s) op eventuele vragen.   Jazeker! Ik weet dat hij alle soorten en maten fonteinen, kleinere (flash)knallers en de wat kleinere shells, voor zover ik weet tot 3", maakte. Zelf ben ik niet zo geïnteresseerd in de knallers, omdat je die letterlijk overal kan krijgen en het volgens mij niet erg ingewikkeld is, maar de sier heeft me goed te pakken.. Ik ben erg geïnteresseerd in hoe vuurwerk doet wat het doet, snap je?
  • Hey welkom ! Beetje een dooie boel hier, maar wel veel informatie ! Jeej. Weet je ook wat je overgrootvader maakte ? 
  • Beste lezer, Mijn naam is Max, echter zullen jullie mij vinden onder de naam McM. Op dit moment ben ik nog 21, maar dat zal snel gaan veranderen.. Al sinds ik mij kan herinneren ben ik actief in de wereld van het vuurwerk. Het begon met het afsteken met mijn vader en het meenemen van vuurwerk naar de basisschool tot het uitgeven van een maandsalaris in de laatste maand van het jaar. Echter heeft het zelf samenstellen van vuurwerk en het mengen van chemicaliën mij altijd geprikkeld! De vader van mijn opa heeft altijd zelf vuurwerk gemaakt. Helaas heb ik deze hobby nooit van hem kunnen leren. Ja, ik ben hier zeker om te leren van jullie, ik ben op de hoogte van de gevaren die de pyrotechniek met zich meebrengt en nee, meneer agent, ik zal het niet zelf namaken. Tot op het forum! Groet, McM
  • Ga eerst eens op dit forum lezen en zoeken naar Flash.  Daarin word eigenlijk bijna nooit Mg gebruikt. Dat heeft een reden.
  • Hallo medepyro's ik ben al zo'n 1-anderhalf jaar bezig met BP knallers en zou nu graag willen overstappen naar flash. Nu heb ik al kn03 in huis maar nu ben ik opzoek naar magnesium heb al wat gevonden online maar maakt het ook uit welke soort magnesium ik gebruik? MVG Thomas
 • Who's Online (See full list)

×