Jump to content
PyroForum.nl
Sign in to follow this  
Prophet

Nijmeegse gymnasiast haalt negen tienen

Recommended Posts

NIJMEGEN (ANP) - Ward Teunissen uit Nijmegen heeft zijn gymnasiumdiploma gehaald met negen tienen en daarnaast nog eens vijf negens. Dat heeft zijn school laten weten. De 17-jarige Nijmegenaar wil buschauffeur worden.

,,Zo'n hoge eindlijst hebben we hier nog nooit gezien'', aldus Tons Janssen, conrector en secretaris eindexamen van de Nijmeegse Scholen Gemeenschap Groenewoud. Of Ward de hoogste cijfers van Nederland heeft, is nog niet bekend.
De school is beretrots op de eindlijst van haar scholier en regelde vrijdag voor Ward een dubbeldekker, waarin hij zelf achter het stuur mocht zitten om zijn klas rond te rijden. Ward: ,,Ik heb al sinds mijn vijfde iets met bussen. Een vriendin van mijn moeder was toen al buschauffer. Een grote bus besturen is gewoon geweldig.''

Natuurkunde studeren

Voor de opleiding tot chauffeur moet Ward wachten tot hij 21 jaar is. ,,Ik ga dus eerst natuurkunde studeren. Ik moet toch iets te doen hebben in de tussentijd, en het is handig voor als het in de buswereld niet mocht lukken.''
Ward zegt dat hij natuurlijk wel iets voor zijn cijfers gedaan heeft, maar dat hij niet mikte op een nominatie voor beste examenkandidaat van Nederland.


Bron: www.dag.nl en www.nu.nl


Tja, dan begin je wel eens te denken hoe goed jou scores nu eigenlijk waren he. :P De kneus haalt een megascore en wilt dan buschaffeur worden. Nederlanders.... gewoon niet te snappen. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die cijfers zijn wel een applausje waard. :P
Maar buschauffeur worden met die cijfers? Dan moet je toch echt wel knettergek zijn. (Of even met "hulpmiddelen" de wereld anders beleven terwijl je over je toekomst nadenkt.) :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Buschaufeur :) , wtf, mss bedenkt ie zich nog als hij een paar jaartjes natuurkunde volgt ofzo, anders totaal verspeelde hersens, rij je elke keer je zelfde routetje met je mooie raport.
Lttrzz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als buschauffeur hem ligt, moet hij dat zeker doen.
Liever een leuke baan met kutsalaris dan een kutbaan met leuk salaris.

Wel een Pwnage stuudrapport. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zag 't vandaag ook al staan, echt niet normaal, maar ik ga er vanuit dat ie zich wel bedenkt en gewoon doorgaat met studie. De media blazen sowieso alles op. Ik vind dit meer het type WaarMaarRaar of Telegraaf nieuws.

Share this post


Link to post
Share on other sites

RESPECT voor deze jongen.
En hoe komt het... Wellicht een vorm van autisme?

Dus vind ik het niet raar dat ie buschauffeur wil worden. Als het hem gelukkig maakt geef ik hem groot gelijk. Plezier in het leven is veel belangrijker dan geld.
Als die jongen zo slim is kan hij naast busje rijden nog best een leuk betalende bijbaan nemen. :)

Gr33tZ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik dacht ook al meteen aan een vorm van autisme. Ik vind het prachtig dat hij iets gaat doen wat hij leuk vind. Als tussendoortje even Natuurkunde doen, haha!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Respect!

Beetje onzinnig dat 'ie zo wordt afgekraakt. Blijft zijn keuze.

Als hij autistisch is zet ik m'n geld op het syndroom van asperger (click).

Offtopic: Heeft iemand eigenlijk al iets van SP gehoord?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja inderdaad, ik ken zelf ook iemand met syndroom van asperger, het lijkt me een best goede mogelijkheid in dit geval, al vraag ik me af of dat er iets mee te maken zou hebben dat hij buschaufeur wilt worden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ken een jongen met asperger (zit in de brugklas). Hij interpreteert bepaalde vragen op proefwerken een beetje raar. Vragen als "kan jij 3 verschillen tussen een koe en muis noemen" antwoord hij met "Ja". Is natuurlijk niet fout maar niet de bedoeling.

Share this post


Link to post
Share on other sites
al vraag ik me af of dat er iets mee te maken zou hebben dat hij buschaufeur wilt worden.


Mensen met Asperger hebben preoccupaties. Dat wil zeggen, ze zijn in zulke maten geïnteresseerd in
een bepaald voorwerp dat ze toeren uithalen om tijd met deze voorwerpen te kunnen doorbrengen.

Buschaffeur worden met zulke cijfers, jah dat lijkt op een preoccupatie. Gewone mensen kunnen ook
fascinaties hebben maar in mindere maten dan mensen met Asperger. Ik ken iemand met Asperger, die
is vrijwel altijd te vinden bij een rails.

Tenslotte is er (dacht ik) een grote variatie in de mate waarop iemand Asperger heeft en kunnen
verschillende verschijnselen apart voorkomen.

@Chriz: Dat is heel typisch Asperger ja!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh, dat van die preoccupaties wist ik niet.
Maar dat wat Chriz zegt dat wist ik ja, al heeft die jongen die ik ken het ook weer niet zo erg, maar zo nu en dan zie je dat wel in die jongen die ik ken terug.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dan had je ons misschien wat meer kunnen vertellen dan alleen dat je hem kent? Heeft hij inderdaad een soort van autisme of is het gewoon een dolletje van hem en de media? ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ken hem niet persoonlijk, maar via-via. Het is trouwens wèl echt waar. Hij kent ook alle buslijnen van Nijmegen uit z'n hoofd enzo. Hij is niet helemaal gestoord ofzo, maar volgens mij heeft 'ie het ergens niet helemaal op een rijtje(om het genuanceerd te zeggen;)).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nou dat is nog eens een dik rapport. Ik vraag me af of die ook zoveel heeft moeten leren of dat ie alles na één keer lezen al weet. Autisme of niet, goed leren kan ie wel. Nou is het wel zo dat je bij veel beroepen ook enigzins sociale vaardigheden meot hebben, dus als ie echt autistisch is kan dat natuurlijk wel erg tegewerken. Maar als hij buschauffeur wil worden moet ie dat doen. Een slechte baan met goed salaris hou je nooit lang vol. Binnen de kortste keren ben je overspannen. Ik denk wel dat hij een leuke baan vind met die cijfers :) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meer wetenschappers zoals Einstein hadden vergelijkbare autistische afwijkingen. Toch durf ik wel te beweren dat in het 'gewone' leven sociale vaardigheden veel belangrijker zijn dan pure intelligentie. Om iets te ondernemen is het nou eenmaal efficienter om iemand voor je te laten werken die het wel kan, ipv zelf in de boeken te duiken :) Dus ja, ook het laag interlect heeft toekomst.. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omdat dit mij persoonlijk even nogal aanspreekt wil ik hier ook nog wel even op reageren.

Ik heb zelf ook asperger.

Het komt in vele maten voor en bij mij ligt het even wat anders dan met bussen. Als iemand geinteresseerd is dan wil ik het er vast wel eens over hebben...

Ik heb eerst mijn school goed verpest, 2 keer blijven zitten in de 4e omdat ik totaal geen idee had waar ik het voor deed en ik een extreem gevoel voor rechtvaardigheid en ik laat me niet zomaar vertellen wat ik moet doen. Goed, gelukkig was ik in staat om naar een priveé-school te gaan en heb nu 3 jaar in één gedaan zonder een boek aan te raken. School beeindigd met 8 achten.

Ook een manier, ik hou er niet van om in de belangstelling te staan, daarom haalde ik eerst nooit hoger dan 5,5-6 etc. Daar ben ik nu een beetje overheen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat verbaasd met best wel moet ik zeggen. Ik zou er best wel wat meer over willen weten, zeker omdat we het nu rechtstreeks van jou zouden kunnen horen is het veel realistischer dan wat je leest in zo'n krantenartikel. En het is ook nog eens de telegraaf.

En zouden we het misschien zo kunnen zien, die jongen vond bussen erg leuk, en jij vind scheikunde erg leuk ? Of is dit een hele verkeerde opmerking. Ik heb geen asperger, maar ik vind scheikunde ook erg leuk. Hoeft dus niet perse.

Ik zou er graag wat meer over horen Keesthemad :) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoeft voor mij niet perse een nieuw topic over geopend te worden, als iemand geinteresseerd is moet ie maar even msn geven ofzo, even een pm en t is geregeld.

Ik vind scheikunde erg leuk maar asperger hoeft niet perse op 1 ding gericht te zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik heb eerst mijn school goed verpest, 2 keer blijven zitten in de 4e omdat ik totaal geen idee had waar ik het voor deed en ik een extreem gevoel voor rechtvaardigheid en ik laat me niet zomaar vertellen wat ik moet doen.
Hey, dat had ik dus ook. Alleen dan een jaar of 5 eerder. Ik heb mijn hele basisschool tijd niets gedaan waarvan ik niet heel duidelijk het doel zag. De leraren wisten niet meer wat ze met me aanmoesten :P altijd maar: "dat doe ik niet want daar heb ik geen zin in." en "wat is het nut daarvan?"

Nou, inmiddels heb ik gelukkig geleerd dat ik ook af en toe dingen moet doen die minder leuk zijn :P anders had ik vast niet meer op VWO gezeten, en dat was zonde geweest. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Topics

 • Posts

  • Dankje! De informatie is inderdaad het belangrijkste deel voor mij. Natuurlijk hoop ik wel op reactie(s) op eventuele vragen.   Jazeker! Ik weet dat hij alle soorten en maten fonteinen, kleinere (flash)knallers en de wat kleinere shells, voor zover ik weet tot 3", maakte. Zelf ben ik niet zo geïnteresseerd in de knallers, omdat je die letterlijk overal kan krijgen en het volgens mij niet erg ingewikkeld is, maar de sier heeft me goed te pakken.. Ik ben erg geïnteresseerd in hoe vuurwerk doet wat het doet, snap je?
  • Hey welkom ! Beetje een dooie boel hier, maar wel veel informatie ! Jeej. Weet je ook wat je overgrootvader maakte ? 
  • Beste lezer, Mijn naam is Max, echter zullen jullie mij vinden onder de naam McM. Op dit moment ben ik nog 21, maar dat zal snel gaan veranderen.. Al sinds ik mij kan herinneren ben ik actief in de wereld van het vuurwerk. Het begon met het afsteken met mijn vader en het meenemen van vuurwerk naar de basisschool tot het uitgeven van een maandsalaris in de laatste maand van het jaar. Echter heeft het zelf samenstellen van vuurwerk en het mengen van chemicaliën mij altijd geprikkeld! De vader van mijn opa heeft altijd zelf vuurwerk gemaakt. Helaas heb ik deze hobby nooit van hem kunnen leren. Ja, ik ben hier zeker om te leren van jullie, ik ben op de hoogte van de gevaren die de pyrotechniek met zich meebrengt en nee, meneer agent, ik zal het niet zelf namaken. Tot op het forum! Groet, McM
  • Ga eerst eens op dit forum lezen en zoeken naar Flash.  Daarin word eigenlijk bijna nooit Mg gebruikt. Dat heeft een reden.
  • Hallo medepyro's ik ben al zo'n 1-anderhalf jaar bezig met BP knallers en zou nu graag willen overstappen naar flash. Nu heb ik al kn03 in huis maar nu ben ik opzoek naar magnesium heb al wat gevonden online maar maakt het ook uit welke soort magnesium ik gebruik? MVG Thomas
 • Who's Online (See full list)

  There are no registered users currently online

×