Jump to content
PyroForum.nl

ploegdir

Gebruikers
 • Content count

  13
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by ploegdir


 1. Eerste indruk is dat je shell te laag blijft maar vooral dat je burst helemaal asymmetrisch is. Was je spiking en pasting wel goed ?? Was de shell wel stevig en maximaal compact gemaakt ? Want wellicht is hij door de liftcharge ingedeukt. Want ik denk dat de burstdruk ergens langs een zwakke plek weg kon, zo te zien...

  Je glittersterren doen het wel heel leuk maar dus jammer dat ze vlak boven de grond bleven.

  Ik zou denken: iets meer lift charge onder je shell en zorgen dat je shell veel steviger is de volgende keer.

  Mijn ervaring is ook nogal beperkt, natuurlijk maar wellicht kunnen andere leden er ook iets over zeggen.

  Overigens valt me ook wel een beetje op wat een enorme puinhoop het is in je werkplaats... 😞  Hoop dat je geen brokken maakt...


 2. 7 hours ago, Andres said:

  Tijdrovend en verschrikkelijk, kopen is bijna altijd de betere optie. Wel nette pijl! Als dat je eerste is heb je of heel veel beginnersgeluk of heb je nu wel zeer goed je huiswerk gedaan. Hopelijk komt er toch nog een filmpje :) .

  Toch wel degelijk al veel huiswerk en wat oefenpijlen. De eerste 3 pijlen zijn maar niet gepubliceerd... 2 CATO's en eentje die niet van de grond kwam.

  Na 2 succesvolle testpijlen (eentje alleen motor, tweede met dummy payload van 250 gr) was dit dus de eerste met een live payload. Dus dank voor de complimenten; ik ben helemaal niet ontevreden.


 3. @de.leeuw62

  de tube van mijn motor is een standaard 1lb tube. Dus 7,5" lang, 3/4" ID. Mijn tooling set is hierop ontworpen dus een kortere core burner kan ik hier niet mee maken.

  De spolette was een keuze ingegeven door het feit dat ik nog geen goede delay comp had gevonden. Nu heb ik een interessante Tourbillon delay gevonden die ik ga proberen bij volgende pijlen.

  Ervaring opgedaan met spolettes is hoe dan ook geen verloren moeite geweest. Nu nog een goede leverancier zoeken van de juiste spolette-tubes. Goede, betrouwbare tubes zelf rollen blijkt moeilijk en tijdrovend. Eerst maar eens de pijlen optimaliseren qua functie en effecten.


 4. Bijgaand foto van mijn eerste pijl mét heading.

  1lb BP core burner, fuel 60-30-10. Heading is 5 cm cilindershell met Firefly stars en een BP pulverone burst met slow flash booster.

  Mijns inziens nog een te lange delay, waarschijnlijk omdat ik een spolette gebruikt heb, ipv een klassieke delaylading boven de reguliere fuel.

  Filmpje volgt zsm, moet ik eerst converteren want ik kan geen mov bestanden uploaden.

  IMG_0445.jpg

  • Upvote 1

 5. Gisteren 1e batch crackling stars gemaakt volgens het bekende recept met Bismuthtrioxide en NC-lak. 

  Mij oren piepen nog van de eerste test met en star op een tegel...

  mijn vraag is of je deze stars best wel of niet kunt primen. En zo ja: gewoon met een hete BP prime met wat dextrine ?


 6. Dank voor de verwelkomingen !

  Ik heb inmiddelsal een aantal batches BP gemaakt, enkele fonteintjes (zie profielfoto) en de eerste 1lb pijlen met mijn mooie tooling set uit de VS.

  Zodra mijn pijlen stabiel en betrouwbaar zijn wil ik de eerste kleine headers gaan testen. Ik heb een eerste kleine batch firefly stars gemaakt (gecut) die in de test mooi lijken te werken maar het vuurvlieg-effect moet ik afwachten tot de eerste tests op hoogte.

  Projecten in de planning zijn crackling micro stars en de bright red stars van mr Gorski op skylighter.com

  Ik baal wel van de grondstoffen-zoektocht, merk ik, maar dat hoort er bij als ik jullie forum zo lees.

×