Jump to content
PyroForum.nl

PyroRonald

Gebruikers
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by PyroRonald

  1. Ja klopt, helemaal gelijk. dus, tot over 6 dagen danmaar !?.
  2. haha dan heb ik toch ook verkeerd gekeken, hij was hier als een van de enige highlighted als een nieuwe post. sorry
  3. 16 mm klopt. Nou is houtskool zelf grotendeels Koolstof (Non-activated Carbon), maar niet alleen dat. Nou juist die kleine hoeveelheid overige bestandsdelen zou de oorzaak moeten zijn waarom het veel sneller zou moeten zijn, en de pyro meesters op internet hebben daar een mooie professionele uitleg bij. Maar wat ik ook probeer, de 99% Carbon variant blijft hier sneller.. ook al mill ik beide soorten helemaal kapot. En over het slow flash, heb t geprobeerd met zwavel..alle magelijke recepten, 60/40 zonder zwavel blijft hier de grootste bang geven. Even ter herinering, ik gebruik laboratorium grade chemicalien 99% zuiver, dus dat zal t probleem niet zijn. Ik zal van de week eens een burntest filmen en met jullie delen.
  4. Hallo Andres, Dan maar 7 daagjes wachten, geen probleem In het begin een hoop geexpirimenteerd met Rocketcandy, dit heeft me geen vruchten afgeworpen, en blijf me afvragen hoe mensen het voor elkaar krijgen..heb alle mogelijke manieren en mixen geprobeerd, maar krijg er maar geen goede kwaliteit uit en/of constant resultaat. kwaliteit van het eindproduct varieerd enorm, dus heb dit al snel laten gaan. Ben toen al snel richting BP rockets gegaan, want snel BP maken gaat me gelukkig wel goed af en consequent, begonnen met een simpele salute (slow flash, vertraging maken ging ook al gelijk goed), toen uitgebreid naar andere mixen om een tigertail te creeren. De volgende stap waren zelf sterren maken( Tigertail en Sparkles (titanium en/of Alu recepten)), en gewoon geprimed met BP. Moet zeggen dat vertraging, Sterren en het primen ervan me vanaf dag 1 gelukkig nooit problemen heeft opgelevert. Uiteindelijk heeft me dit gebracht tot multibreak shells/pijlen, nog niet al te interressant, maar er zit vooruitgang in. Daarna 2 mortierkokers besteld en shells geprobeerd, maar ook dit was dankzij de pijl ervaring niet een probleem, er is nog veel ruimte voor verbetering op beide gebieden, maar ik heb de tijd. Er zijn alleen wel wat rare dingen die ik niet kan volgen... Mijn chemicalien zijn absoluut geen probleem, alles is 99% puur en van de beste kwaliteit, geloof me op mijn woord. en ik weeg alles tot letterlijk op een tiende, volg exact instructies..maar ben het toch niet met alle formules eens die schijnbaar na jaren ervaring door de specialisten zo vast zijn gesteld. 1 van de voorbeelden is de houtskool in BP,..heb alle mogelijke vormen geprobeerd, van willow tot hardhout enz.. maar als ik gewoon 99% koolstof (Carbon) bestel bij een chemie site, krijg ik nog steeds het snelste resultaat..en dat zou niet zo moeten zijn.. Slow flash..gewoon 60/40 - kno3/German dark zonder toevoegingen blijk het snelst te zijn (enkel voor salutes in shells/pijlen), maar ook hiervan begrijp ik dat dit niet zo hoort te zijn. en dan doe ik toch alles correct.
  5. Hoi BAAS015, ik neem aan dat ik je geen speech over veiligheid hoef te geven? en het feit dat je "knallers" wil maken je waarschijnlijk geen reacties krijgt? Ik ga je dan ook geen advies geven op dat gebied, wel kan ik je vertellen dat een wasmachine motor perfect is! en behalve voltage is het misschien een idee om aan een vorm van overbrenging te denken....kijk naar de versnellingen van een fiets..en vergeet ook geen grinding medium te gebruiken wat niet vonkt! dus geen stalen ballen, maar ga naar de viswinkel voor lood! Knallers zijn juist de oorzaak dat deze hobby dalijk verziekt word, en er nog meer controlle en ristricties op komen. Aan alle beginners die om deze rede hier antwoorden zoeken zou ik willen zeggen zoek een andere hobby.. Knallers zijn alleen maar functioneel om als extra effect in siervuurwerkt te verwerken, verder alleen dom en gevaarlijk.
  6. Hallo allemaal, Ik ben Ronald, 33 jaar oud, zon 2,5 jaar enthausiast bezig met deze hobby die me prima bevalt, en heb op alle vragen in de sticky volmondig JA geantwoord. Veiligheid staat bij mij absoluut voorop, en heb een voorkeur in vuurpijlen / shells met allerlei effecten. Ik ben op dit forum terecht gekromen omdat ik toch nogwel eens met vragen zit en deze dan (uitzonderlijk) niet op het WWW kan vinden, Ook wil ik nog wel eens experimenteren met eigen formules en dit lijkt me dan leuk weer te delen met mede hobbyisten. m.v.g. Ronald P.S: Beetje jammer dat ik de eerste 7 dagen nergens op kan reageren, snap heel goed waarom, elke kind dat hun eigen knallers wil maken maakt gelijk een account en begint het forum te bombaderen met domme vragen. Enige kans dat een admin me ter uitzondering vanaf kan helpen? of moet ik netjes even 7 dagen wachten? (ook geen probleem)
×
×
  • Create New...