Jump to content
PyroForum.nl

ajreijn

Gebruikers
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ajreijn

  1. Dank voor jullie meedenken. Heeft zeker een aantal punten opgeleverd die nader onderzoek vereisen. @High Denisty; bedoel je dat ik met electronica moet gaan opvangen dat er sprake gaat zijn van samenpersing, of moet voorkomen dat er ueberhaupt heel rap toeren verhoogd wordt? In dat eerste geval, denk je dan aan een soort gestuurde BP toevoer? @Pierohyro & Rocketier. Dit forum lijkt mij niet echt het platform voor een inhoudelijk gesprek over mijn werk. Uiteraard ben ik zeer bereid dit te voeren. Mijn website is webzijt.nl. Hier is ook mijn email adres te vinden.
  2. Ik snap je punt High Denisty. Maar dit werk gaat sowieso in een bepaalde vorm in Belgie gemaakt worden vanaf februari. Het zijn dus zeker geen fictieve vraagstellingen, maar hele concrete vragen met een concreet doel; het inschatten van wat er technisch mogelijk is om uiteindelijk te bepalen hoe deze installatie gemaakt kan gaan worden. Zo kreeg ik een mail waarin werd geoppperd dat voornamelijk de mate van samenpersing van het buskruit samen met de samenstelling van het buskruit de brandsnelheid zal bepalen. Is nog wel een interessante kwestie of een variable motorsnelheid een variabele samenpersing tot gevolg zal hebben. Verder is toch ook de vraag naar alternatieven voor NC coating een relevante vraag, of zie ik dat verkeerd?
  3. Ik krijg het idee dat pierhyro zich aangevallen voelt in zijn ambachtelijke kennis door mijn gebrek daaraan. Volgens mij heb ik nooit gepretendeerd een expert te zijn, dus snap ik niet helemaal waarom. De mogelijkheden van exposeren binnen Nederland ben ik nu aan het uitzoeken samen met een theatertechnicus met een pyrotechniek diploma. Technische probelemen als het doorknippen van het lont bij stroomuitval zijn allemaal wel te takkelen denk ik. Mits alles zeer zorgvuldig wordt gedaan twijfel ik er niet aan dat er een veilige situatie kan worden gecreeerd. De juridische kant zou wel eens wat meer problemen kunnen gaan opleveren... Het maximale tempo waarop de machine kan draaien zonder imperfecties te gaan vertonen moet ik gaan uitproberen. Het zou prettig zijn om iemand te vinden die met exact dit ontwerp gewerkt heeft (de ontwerper zelf reageert wel op mails, maar reageert niet bijster enthousiast op het voorstel het voor mij te modificeren). Maar die heb ik nog niet gevonden. Verder hoop ik het werken en uittesten met buskruit heel simpel te houden. Zodra ik een draaiende machine heb en een lont heb dat me voldoende marge oplevert, ben ik tevreden. Ik twijfel nog over het gebruik van NC coating. Aangezien ik geen onderwater avonturen plan aan te gaan vraag ik me af of er geen simpelere methoden zijn om de draden te coaten.
  4. Ten eerste dank voor alle reacties. Heb alles even doorgelezen. Ik moet zeggen dat er een hoop opmerkingen/discussies tussen zitten die ik niet helemaal snap. Dat zal voor een groot deel te maken hebben met het feit dat ik geen enkele ervaring heb met het maken van buskruit of lont. dat is ook de reden dat ik uitga van een ontwerp dat met behulp van wat CAD en CNC kennis perfect nagemaakt kan worden. Ik probeer nu de kennis te verzamelen die nodig is om dat ontwerp zelf beter in te kunnen schatten en vervolgens ook lont te gaan maken. Ik snap dat jullie zonder een tijd met een replica van dit apparaat gewerkt te hebben weinig kunnen zeggen over de kwaliteit van het lont en hoe dit precies afhankelijk is van het RPM van de motor. Welke aspecten van het lont zou in het geding kunnen komen als de motor te snel gaat draaien? Hier even een reactie op de 5 punten van pierohyro. 1: Als het ontwerp goed is en je, zoals in mijn geval, een ervaren CNC enginieur als werknemer hebt lijkt me dat alleen maar goed nieuws. 2: Dit snap ik niet. 3: Hmmm ja. Snap niet helemaal welk punt hier wordt gemaakt. Dat je mijn project niet verantwoord vindt? 4: Ook al is een spoel om grote hoeveelheden lont te verzamelen voor mij niet noodzakelijk, lijkt mij het geen probleem wel een spoel te gebruiken waar het lont zich twee keer om wikkelt alvorens verder te wroden geleidt. 5: Expositie duur, buskruit verbruik en draad verbruik moeten opelkaar worden aagepast. Het hele verhaal van de compositie en het fluiten gaat mij ver boven de pet. Is dit nog een discussie die mij direct aangaat? Zo ja, kan iemand dat een klein beetje toelichten? Nu eerst verder ajax kijken..
  5. Dag heren. Ik was een paar dagen weg en nu met griep op de bank. En daar ga ik me weer even druk mee bezig houden. Ik hoop dat dit niet de schijn van desinteresse heeft gewekt. Ik zal me morgen even over al jullie reacties buigen. Zo op het eerste oog kan in ieder geval bevestigen dat ik op de hku heb gezeten. Elektronische compositie en dan morgen meer.
  6. Dank Tyneman. En dank pyrohiero. Ik begerijp uit je suggesties dat het tempo van de motor de brandsnelheid van het lont beinvloedt? In mijn geval zou dat lastig zijn. Ik wil namelijk lont branden dat tegelijkertijd wordt geproduceert. Met een aantal ingenieurs ga ik een sensor systeem ontwikkelen dat vervolgens het gewenste tempo van de machine moet bepalen. Dat betekent dus dat het tempo van de machine eigenlijk variabel moet kunnen zijn. Maar als ik dit hoor zou dat ook een variabele brandsnelheid van het lont tot gevolg hebben. Correct? De CNC kant ga ik op en die zal dus worden verzorgd door een paar heren met pro robotica skills...
  7. Dag allemaal. Ik ben beeldend kunstenaar en ben op het moment bezig met een installatie op basis van een visco lont machine. Online vond ik het ontwerp van Robert McMullen; http://www.pyrotechnicmachines.com/fuse_machine.html Nou zou ik dit ontwerp graag modificeren zodat het tempo van de machine nauwkeurig te sturen is en dat het lont tevens een veel langzamer brandend cannon fuse type lont is. Is er wellicht iemand in jullie community die mij zou kunnen adviseren over welke aspecten van het bestaande ontwerp dan aangepast moeten worden en hoe. Groet Anne-Jan
×
×
  • Create New...