Jump to content
PyroForum.nl

fonske

Gebruikers
 • Content count

  32
 • Joined

 • Last visited

 1. fonske

  Te koop: lijmpistolen

  klopt, en die reageert er ook niet op. Als ik toch wil dat mijn account hier wordt verwijderd zie ik het bezwaar niet.
 2. fonske

  Te koop: lijmpistolen

  ik begrijp van iedereen hier dat ze niet gepakt willen worden. Ik heb totaal geen zin in persoonlijke verwijten maar de sfeer die hier op het forum hangt is niet mijn ding. Ik heb al eerder gezegd dat het dan wat mij betreft een andere persoonlijke beleving van de hobby is. Ik had gehoopt een leuk gezellig clubje mensen met dezelfde passie te leren kennen. Dit kan dus blijkbaar niet omdat iedereen hier als de dood is dat er een meneer agent zit die iedereen wil betrappen of strafbare feiten. En dat er mee wordt gekeken door de overheid hoor je mij niet ontkennen, ik weet zelf ook wel dat dat gebeurt maar ik vind het naiief om te denken dat na alle informatie, inclusief youtube filmpjes, van projecten en bezigheden van de members hier... dat de controlerende en handhavende instanties niet veel makkelijkere en snellere manieren hebben om het hele clubje hier op te rollen. Als je dit risico niet wilt lopen moet je uberhaubt niet op een forum als deze je projecten gaan delen. Je ip-nummer is zo achterhaald, daar hebben ze een zgn. infiltrant helemaal niet voor nodig. Sterker nog, als jullie een beetje op de hoogte zouden zijn van recht en wet dan zouden jullie weten dat een zgn undercover agent helemaal geen strafbare feiten uit mag lokken en elke op deze verworven manier van bewijs is daarom ook waardeloos bij een eventuele strafvervolging. Misschien wat om rekening mee te houden wat jullie zelf allemaal op youtube en internet zetten. En ik vragen naar woonplaatsen?? Er is door andere leden hier zelf een topic geopend waar iedereen vandaan komt waar vrijpostig op verteld wordt waar iedereen vandaan komt... waar hebben we het over?? De keus om hier te stoppen is omdat de hele persoonlijke sfeer hier mij niet aanstaat en geen zin heb om op deze manier met mede hobbiesten bezig te zijn. Ik geef de hobby niet op maar ik zoek naar een andere manier om toch mijn kennis uit te breiden wbt pyrotechniek. Ik verwijt niemand iets, iedereen doet zn ding op zn eigen manier en moet dat ook lekker blijven doen. Ik heb gekeken hoe ik mijn account hier kan opheffen maar gek genoeg kan ik dat nergens vinden. Rocketier, ik heb je 'n pm gestuurd waarin ik heb gevraagd om mijn account op te heffen en je hebt daar geen gehoor aan gegeven en ook niet met pm op gereageerd dus bij deze vraag ik het hier nog een keer... aub mijn account opheffen.
 3. fonske

  Te koop: lijmpistolen

  Dat mag jij vinden, mijn beleving van de hobby is denk ik anders dan van de meeste andere members. ik vind de persoonlijke inter-actie ook een leuk aspect. Gewoon om de passie (die toch al bijna niemand in de naaste omgeving begrijpt) te delen. Verschil van beleving dus. Ik begrijp de angst om door blauwe petten gepakt te worden zeker wel maar om hier te gaan posten dat ik op slinkse wijze adressen probeer te achterhalen vind ik dus wat overdreven. Als ik hier zou zitten om adressen te achterhalen zou ik het wel over een andere boeg gaan gooien nu ipv mezelf afmelden. Dit is gewoon niet mijn type forum ben ik al achter. Nogmaals veel plezier verder allemaal!
 4. fonske

  Te koop: lijmpistolen

  Je verdachtmaking naar mij toe berust op je persoonlijke vermoeden en niet op iets wat je van mij weet Rocketier. Je kent me niet en hebt ook geen aanwijzingen dat ik hier achter adressen wil komen, enkel jemeigen vermoeden en dat je dit dan op deze wijze op het forum meldt als een vaststaand feit zegt meer over jou dan over mij. Erg jammer dit maar so be it. Ik lees nog ff wat dingen waar ik wat aan denk te hebben en daarna meld ik me af als member want ik vind er geen lol aan op deze manier. In ieder geval bedankt aan de paar members die mij wat op weg hebben willen helpen en iedereen verder veel plezier met de hobby!
 5. fonske

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Ik heb vandaag m'n kogelmolen afgemaakt! M'n eerste project aan de start van nieuwe hobby dus binnenkort m'n eerste compositie maken. Ik heb m'n trommel aan de binnenkant en de buitenkant bekleed met rubberfolie (EPDM). Aan de binnenkant dus stroef genoeg zodat de media echt goed mee omhoog worden genomen tijdens het draaien en het is meteen anti-statisch. De buitenkant ook meteen anti- statisch en stroef genoeg om goed aangedreven te worden door de asjes. Of het in de praktijk ook naar behoren werkt aan de binnenkant weet ik als ik hem heb getest dus da's nog ff afwachten. De buitenkant werkt iig perfect wbt de aandrijving. Misschien dat ik de aandrijving nog moet aanpassen met een iets grotere poelie want hij draait nu 100 RPM. Toen ik er mee bezig was dacht ik ineens aan een trommel aangedreven tussen een houtdraaibank, ben het op youtube of ergens anders nog niet tegengekomen maar volgens mij is dit ook wel een goede optie. Iemand daar ervaring mee?
 6. fonske

  Afscheids film oud en nieuw 2010 / 2011

  van mij krijg je wat constructiefs te zien als ik mijn kogelmolen klaar heb. Ben pas nieuw hier dus eerst veel ingelezen en de juiste voorbereidingen treffen. Oeverloos gezaag zit ik ook niet op te wachten maar het valt me op dat er heel veel onderwerpen een jaar oud of zelfs nog ouder zijn. Dat maakt niet dat de informatie die in oudere topics besproken zijn niet meer interessant kunnen zijn om op in te haken, zeker niet als bij het doorlezen ervan dat nieuwe vragen of opmerkingen oproept. Vooral voor nieuwe leden zoals ik! En echt niet alles wat er aan vragen in me op komt is terug te vinden op het forum! En als ik een vraag heb die ik niet terug kan vinden op het forum dan kijk ik naar de bestaande topics en berichten die betrekking hebben op mijn vraag ipv een nieuw topic te openen. Een nieuw topic openen met een vraag over een bestaand onderwerp wat op het forum wordt besproken moet toch ook daar geplaats worden, ook al is het topic al verjaard?
 7. fonske

  Break charge

  Omdat ik las dat sommigen verschillende keuzes maken voor fillers dacht ik dat daar een speciale reden achter zat wbt de kwaliteit van de break charge. Maar het maakt dus niet zo gek veel uit maak ik op uit jullie antwoorden. Ik ga het sowieso proberen met graszaad, heb nog kilo's overjarig weilandgras staan wat niet meer bruikbaar is. En die popcorn ga ik uit nieuwsgierigheid ook eens proberen om te zien hoe dat werkt.
 8. fonske

  Break charge

  ok, duidelijk en bedankt voor je antwoorden. Zodra mijn kogelmolen klaar is en ik de benodigde spullen heb ga ik ermee aan de slag, dan kan ik ook zelf dit soort dingen uit gaan proberen. Graszaad heb ik nog genoeg dus daar kan ik dan alvast eens mee beginnen.
 9. fonske

  Break charge

  grass seeds? Als dat gewoon graszaad is, dan is dat ook wel een duur geintje toch? Voor de consument kost 1 kilo graszaad al snel 10 euro. Ik ga eerst ff opzoeken wat rough powder is. Waarom worden er voor verschillende shell formaten ook verschillende fillers gebruikt en niet gewoon voor elke maat shell hetzelfde?
 10. fonske

  Break charge

  Misschien stel ik wel een belachelijk stomme vraag nu en als dat zo is dan mogen jullie me gruwelijk hard uitlachen, zolang ik maar niet het stempel 'K3ewl' krijg :-/ Komt ie: ik las op het forum dat het eigenlijk vrij weinig uitmaakt wat er gebruikt wordt als 'filler' in een break charge, zolang het maar goed te coaten is, niet te zwaar is en min of meer luchtig genoeg is voor een snelle verbranding. Ik weet dat er vaak rice hulls gebruikt worden en nu lees ik hier over corncobs... Nu is mijn vraag... is gepofte mais, popcorn dus, ook te gebruiken als filler voor een break charge? Deze is lekker licht, makkelijk zelf te maken en als je de popcorn blendert dan kun je de grootte van de stukjes op een goed formaat krijgen als filler. Iemand?
 11. fonske

  hoi ik ben bangerboy

  Misschien word je wel onze machtige kennis. Welkom!
 12. fonske

  Afscheids film oud en nieuw 2010 / 2011

  Mooi spul idd in dat filmpje. Ik ken dat ook, dat gevoel dat ff mooi geweest is en dat je focus ergens anders ligt. Bij mij is het precies andersom nu... heb een paar jaar totaal niks aan vuurwerk gedaan. Alleen met oud en nieuw wat klein spul voor de kids en dan kriebelt 't wel weer ff, net als vroeger toen ik zelf m'n eerste slofje kanonslagen en jumping jacks had LOL. Maar daar bleef het de afgelopen jaren ook bij en ging na 1 januari het 'gewone' leventje weer door. Maar voor die tijd.... pfff, ik was bezeten van vuurwerk en alles wat er ook maar mee te maken had... en dat wordt op een gegeven moment ook vermoeiend, zeker als je omgeving je als een volslagen idioot gaat beschouwen! En nu ben ik dan weer in een fase beland dat ik juist weer lekker bezig wil zijn met de pyro-hobby! De kriebels zijn weer helemaal terug en ipv consumentenvuurwerk kopen, hele getimede shows in elkaar zetten voor dat ene moment met de jaarwisseling en alles willen weten wat er te krijgen is op de markt.... heb ik nu dus zin om veel meer over de pyro-hobby zoals de forumleden hier te weten te komen en daar rustig mee aan de slag te gaan. En ja... ik weet dat dit een topic is wat min of meer doodgebloed is! Ben ik nu een topic aan het bumpen? Of hoe wordt dat hier genoemd??? Het valt me trouwens op dat er vrij weinig enthousiaste activiteit is op het forum zelf... kom veel doodgebloedde topics tegen en weinig nieuwe toevoegingen. En ik mis een stukje beleving, bezieling op het forum!!! Die zal er vast wel zijn maar dan achter de schermen? Klopt 't? Dat dit hele forum op een laag pitje draait of heb ik het mis? Ik ben iig wel lekker enthousiast :P
 13. fonske

  Te koop: lijmpistolen

  De 2 lijmstaafjes die bij het lijmpistool 'Quality Product' zitten zijn 1 cm diameter en 10 cm lang. De 6 lijmstaven die bij het lijmpistool Pattex zitten zijn ook 1 cm diameter en deze zijn 20,5 cm lang. Ik zal deze gegevens ook meteen ff bij de openingspost toevoegen.
 14. Ik heb nog 23 stuks lijmpistolen nieuw in het doosje inclusief 2 lijmstaafjes bij ieder lijmpistool. Het merk hiervan is Quality Product en de technische gegevens zijn: 220v-240v. 50Hz. 170C. (graden Celsius) 25W-40W De 2 lijmstaafjes die bij het lijmpistool 'Quality Product' zitten zijn 1 cm diameter en 10 cm lang. Per stuk is de prijs €2,50 exclusief verzenden. De verzendkosten zijn €6,75 per pakket tot 10 kg. Verder heb ik nog 3 stuks lijmpistolen nieuw in het doosje van Pattex (Pattex hot, Pistol starter-set) met ieder 6 lijmstaafjes. De winkelprijsjes staan er nog op (€14,95). De technische gegevens hiervan zijn: 110v-240v. 50 Hz. 12W(70W) De 6 lijmstaven die bij het lijmpistool Pattex zitten zijn ook 1 cm diameter en deze zijn 20,5 cm lang. Deze doe ik weg voor €5,- per stuk exclusief verzendkosten. De verzendkosten zijn €6,75 per pakket tot 10 kg. Het hele spul mag in 1 koop weg voor ¤50,- exclusief verzendkosten. Zelf ophalen kan ook. Als er interesse is dan graag reactie via een prive-berichtje.
 15. fonske

  Hallo :)

  Ik heb het nog nooit gemaakt, sterker nog... ik heb nog niks zelf gemaakt maar Flash powder is denk ik niet iets om mee te beginnen. Beginnen met buskruit (BP, black powder of meal in vaktermen :-) ) is mij aangeraden. Een goede kwaliteit buskruit maken schijnt al moeilijk genoeg te zijn. Met de zoekfunctie rechtsboven op de site en dan bij uitgebreid zoeken 'forums' selecteren en met trefwoorden alleen op 'titel' van een topic zoeken geeft volgens mij de meest gerichte resultaten.
×