Jump to content
PyroForum.nl

A1QPGPNk

Gebruikers
 • Content count

  53
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Good

Recent Profile Visitors

2,144 profile views
 1. A1QPGPNk

  Shimizu FAST

 2. A1QPGPNk

  Korte Vragen Topic

  Ik vroeg me af of het mogenlijk is om ronde stars te maken door vierkante cut stars in een roller te gooien? Heeft iemand dit ooit geprobeerd of ervaring mee?
 3. A1QPGPNk

  Exicator

  Ik denk dat als je het geheel dus de emmer luchtdicht afsluit, de benzoaat alsnog wat moet roeren of iets in die richting. Want ik denk dat het water eerst in de lucht moet verdampen en dan weer uit de lucht word getrokken door de CaCl2, en ik weet niet of de benzoaat op de bodem van de emmer bij de lucht kan waar ook de calciumchloride mee in aanraking is.
 4. A1QPGPNk

  Korte Vragen Topic

  Bij brand spiritus loop je soms het risico dat er een verdikkingsmiddel inzit, tenminste dit had ik een keer. Ik zou net als de mensen boven mij gaan voor spiritus van de ah of de bio-ethanol van de action (gebruik ik meestal)
 5. A1QPGPNk

  Gevaarlijke combinaties tussen Chemicaliën

  http://en.wikipedia.org/wiki/Chlorine_dioxide Volgens de wikipedia pagina is het een zeer giftige reactive oxidator, dus ik denk dat als je die pot open naast een fuel laat staan dat er in een worst case scenario dingen kunnen gaan branden.
 6. Ik kwam deze post tegen op het apc forum en het leek me een handige toevoeging aan het nieuwe categorie veiligheid. (Ik heb op het moment geen tijd om het te vertalen)
 7. A1QPGPNk

  Downloads

  Je zou een sub categorie van foto en video kunnen maken met tests zodat die niet tussen al het mooie vuurwerk komen te staan, maar toch mensen de mogelijkheid geeft om feedback te krijgen op een test
 8. A1QPGPNk

  Korte Vragen Topic

  Je kan gewoon een flaremix gebruiken (wel uitkijken GEEN KCLO3 knaller) verder kun je aan het einde van de flare een passfire hole stop maken maar als je gewoon 70/30 gebruikt is dat niet eens nodig
 9. A1QPGPNk

  eerste keer een shell

  Heel mooi ik vind de ring ook niet slecht in beeld hoor . Hoe had je die timed reports gemaakt ?
 10. Ik heb de laatste tijd flink wat met KNO3 suiker raketten geëxperimenteerd en door een kortere casing te gebruiken snij je het gedeelte eraf wat normaal niet meer genoeg druk levert
 11. Wanneer er geen core in de raket zit is eer een punt waarop de ruimte tussen de brandstof en de nozzle te groot word waardoor er niet meer genoeg druk opgebouwd kan worden, dit effect kun je tegengaan door een kortere casing te gebruiken of gewoon de timing bij te stellen.
 12. A1QPGPNk

  eerste keer een shell

  Je zou ook eerst je stars in een geïmproviseerde strargun kunnen duwen met een beetje ricehulls of bp als lift als ie dan aangaat moet het ook lukken in een shell, zo test ik ze altijd. Edit: @ hieronder ik bedoelde een stargun hiervoor kun je een aluminiumfolie rol gebruiken :D
 13. A1QPGPNk

  Interessant leerzaam filmpje

  Een interessant filmpje van wat er achter de schermen gebeurd op chemie gebied van vuurwerk, Van buskruit tot dragoneggs http://www.youtube.com/watch?v=8ATxUP79qbM (edit: sorry voor geen hoofdletter in de titel)
 14. A1QPGPNk

  Ik zeg hallo vanuit het Oosten

  Ik weet niet hoe je je gaat verdiepen in KNO3 maar op zwart kruit na is de rest van wat je noemt niet echt beginners materiaal. Ik zou eerst even flink wat lezen voor je verder gaat.
 15. A1QPGPNk

  Girandolas

  Has anyone ever tried making a more helicopter like rotor on the girandola and then place the motors more horizontally ?
×