Jump to content
PyroForum.nl

Jokke21

Gebruikers
 • Content count

  29
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Jokke21


 1. Wow :huh: dit is echt mooi gemaakt. Shells is echt iets waar ik me het komende jaar mee bezig wil houden, naast vuurpijlen dan :P

  Maar echt topwerk van je man, ga zo door!


 2. Gelukkig heb ik nog alle tien de vingers eraan zitten, alles is dus goed verlopen :D

  De 4gr knalles die ik had, (kclo4/gd/s) man.. daar zou ik echt niet binnen 2mtr bereik willen staan :huh:
  Wat een brutale knal is dat in een straat van 5mtr breed :P


 3. Goedeavond,


  Hieronder ligt het dan, het ligt nog te drogen. Best ideaal, mijn speaker geeft redelijk wat warmte wat allemaal in dat hokje blijft hangen. Word echt supersnel droog. Deze had ik trouwens gister gemaakt, er liggen nu nog wat knallers bij, 10x 10gr kclo3/gd.  Hier zien we de 4gr en 20gr knaller. De 4gr heeft ongeveer het formaat van een nitraat/grondbloem. Ik heb deze gewoon gemaakt van simpel a4 papier, en dan 9 lagen. De eindstoppen zijn gemaakt van keukenpapier met houtlijm. Hier ga ik een betere oplossing voor zoeken na oud&nieuw, alhoewel dit ook supergoed werkt.  Omg, ik verneuk heel de layout met deze oversized pictures, uhh hoe ik dit :$

  Uploaden op het forum? verkleinen is inbegrepen :huh: Zie de regels! (by gamekeeper)


 4. Zo mensen, laatste weekend van 2007 alweer. Heb veel geleerd hier in die korte tijd :D

  Wat heb ik:

  20x 4gr (kclo4/gd/s) 64/23/13
  4x 20gr ('')

  Morgen zal ik nog 10x 10gr knallers maken, en dan ben ik klaar. Ik wilde nog wat vuurpijlen maken, maar daar heb ik van af gezien. (2 maal CATO gehad) :P

  Verder ga ik me goed vermaken met wat zink vuurpijlen, nitraten, corsairs en het megaboy pijlenpakket van wimmers. Is trouwens echt een aanrader, ons mam wilde eergister graag dat ik er 1 van afstak :huh:

  Als ik alles compleet heb dan komt er een pic, heb sinds vandaag nieuw toestel :P


 5. Ik heb nu 10 maal imitatievlinder, alle 4,5gr kclo4/S/Al (GD). Nog niet zo heel veel, maar heb nu toch vakantie dus genoeg tijd. Heb wel zin in oudjaar, eindelijk ongestoord je eigen gefabriceerd spul direkt afsteken :D


 6. Je kan ook tijdelijk een ventilator gebruiken, natuurlijk niet te vol en te zwaar maken en ook niet uren laten draaien maar als je om het half uur even een pauze inlast zou dit een goede (tijdelijke) oplossing kunnen zijn. Ik doe het zelf ook, heb ook nog geen ander alternatief op het moment maar het werkt echt goed.

  Zorg wel dat het niet te hard roteerd, anders heb je er nog niets aan :D Je kan bij de blokker kijken voor zo een ventilatortje, heb er toendertijd 8,95 voor betaald zijn niet zo heel duur je kan het zo duur maken als je wilt :P


 7. Dat is het probleem juist, ik weet zeker dat die Al fijn genoeg is, sommige mensen hier gebruiken namenlijk precies dezelfde Al zonder problemen :D


  Dan is het antwoord toch niet zo moeilijk meer lijkt me, je kclo4 is dus gewoon te grof.

 8. Het ziet er inderdaad naar uit dat zwavel de flash krachtiger maakt. Ik heb zelf vanmiddag de flash gemaakt die miech een paar posts hierboven aangaf, en die ging erg lekker. De formule staat ook in ''the complete book of flashpowders" en word daar ook aangegeven als de snelste mix.

  Ik heb even een screenshot gemaakt zie hier:


 9. Interessant onderwerp ja, ik heb al enkele weigeraars gehad puur doordat de lont naar de klote was. Sinds ik ben overgestapt op wc papier + houtlijm verdund met water gaat alles perfekt af.

  Al moet ik zeggen dat mijn lontjes wel erg oud en uit el cheapo vuurwerk kwamen, van die 1mm lontjes :rolleyes:

  Maargoed ik vraag me dus ook af wat ze voor dat commercieel spul gebruiken, gips? Overigens is het knalvuurwerk in Nederland tegenwoordig dichtgedraaid, dus er komt geen gips/klei whatever meer bij kijken. Eigelijk maar goed ook, ik kan em nog herrineren dat die stoppen er als een kogel uitschoten.


 10. Beste mensen,

  Ik kwam dit zojuist tegen op Youtube, het betreft knaltesten van 9 verschillende soorten flash.

  http://youtube.com/watch?v=C7ztNUzTHYo


  Als je een doffe dreun wilt hebben moet je kno3 gebruiken dus :rolleyes:


  -EDIT- Die gast doet allemaal zo een testjes, ziet er netjes uit, kijk maar bij de rest van hem video's :)


 11. Duvel ik heb die verhouding die je zei geprobeerd, het ging perfect :P Mooie snelle ontbranding.

  Ik heb nu 12g in een huls zitten, gemaakt zoals op de tutorial van 2tall, koker van een alluminiumfolie rol en eindstoppen van snelcement. Het droogde niet echt snel in de schuur, dus heb ik het binnen gelegd en ligt nu te drogen met een temperatuur van zo'n 20/25 graden.

  Kan er zo niks mee misgaan, spontane ontploffing ofzo want ik heb dus de kmno4/al/s compo. En hoe en waar laten jullie het drogen ?


 12. Hey jongens,

  Heb me zwavel gisteren binnen gekregen, meteen ff wat gemaakt verhouding 3:1:1 (kMno4/al/s).
  Het branden veel makkelijker maar een nihil verschil in snelheid.

  Overigens, maken jullie zelf je visco of bestellen jullie het? Ik heb eens wat rondgekeken en er word wel heel moelijk gedaan over een rol visco te versturen :P


 13. - Gamen. Deel van m'n inkomen eigelijk, ik level World of Warcraft accounts en verkoop ze.

  - Fitness, dus niet lukraak wat trainen maar echt volgens (voedings)schema. 1,5 jaar bezig nu.

  - Af en toe beetje programmeren in visual basic, netwerken en noem maar op. Tevens mijn opleiding.

  - Zo af en toe eens op stap, lastige combinatie met het trainen. Bier is niet echt gunstig voor het winnen van spiermassa.

  - En eten en slapen mogen zeker niet ontbreken.


 14. Wel grappig, had nog nooit van die compo gelezen. Maar in een afgesloten huls zal het denk ik geen crackling effect geven?

  Ik heb trouwens gisteren mijn knaller afgestoken, hij ging helaas niet af. Ben er 100% zeker van dat het lag aan de lont.

  Hoe ik dit weet is simpel, heb daarna nog vlug een nieuwe gefabriceerd. Snel een huls gerold, eindstoppen van keukenpapier en erin gelijmd. Natuurlijk gaf dit geen knal maar het was meer om de flash te testen. Deze ging wel af maar meer met een pof en veel vonken. Is het niet zo dat wanneer er veel vonken te zien zijn de aluminium te grof is?

  Ik heb nu ook een nieuwe gemaakt: 11cm lang, 2cm breed bevat 10gr kmno4/al 60:40.

  Eindstoppen van keukenpapier met houtlijm, zijn zo'n 2/3cm lang de einstoppen. De bovenste stop is al zeer goed gedroogd en keihard, de onderste is nog aan het drogen, zou dit onder een halogeenlamp kunnen?

  Als dit niet werkt dan wacht ik tot de rest van me chems binnenkomen en ga ik eens wat andere compo's testen, en natuurlijk de kmno4/al/s ook eens proberen.


 15. Ik had hem er net boven gehouden. Ik heb zo ook mijn twijfels hoor, vergeleken met de flash die jullie af en toe maken is de mijne echt 3x niks.

  Ik heb trouwens een 30 tal visco lontjes nog gevonden in m'n kamer :P

  Ook toevallig, ben gisteravond en vanmorgen bezig geweest een huls te maken, zit nu uiteraard flash in en ligt nu te drogen. Wilde ook weleens weten of er iets mee te maken was, dus die gaat vanavond lekker ontstoken worden :(

  Zal dit ook filmen :P


 16. Jongens, het is gelukt :P

  Ik had een punt klein puntje flash in een stukje keukenpapier gedaan en dichtgevouwen, zoals een knalerwt :( Heb helaas nog geen visco dus vandaar dat ik het zo maar heb gedaan.

  Vervolgens met een lange tang boven een theelichtje gehouden. Eerst smeulde het een beetje en toen ontbrande het flash volledig. Goed fel licht overigens, ben zeker tevreden over m'n eerste flash.

  Ik ga straks die verhouding van Duvel eens proberen en morgen ook even kijken voor zo een brandertje, lijkt me wel makkelijk.

  - Jokke21


 17. Zo, van de week KMnO4 en AL binnengekregen. Dus vandaag en gister eens wat geprobeerd. Ik heb helaas geen resultaat geboekt :P

  Wat heb ik gedaan:

  Ik heb AL 400 mesh, de KMnO4 heb ik een minuut of 10 met de vijzel vermaalt, had toen echt bloem zo fijn.
  Heb 2 verhoudingen geprobeerd, 72:28 en 3:1. Ik heb dit een kwartier volgens de diapeer methode gemixt.

  Het was mooi met elkaar vermixt, helaas toen ik een mespuntje aanstak gebeurde er geen aars. Het enige was dat er wat glittertjes in en boven de vlam verschenen, en wat hele lichte knettertjes.

  Ik heb zo mijn twijfels of die aluminium wel ok is.. Ik ga de komende weken sowiezo nog zwavel, kno3 en kclo4 regelen dus wellicht helpt een snufje zwavel wat :P

  In de meeste KMnO4 compo's word toch meestal zwavel verwerkt maarja dat had ik dus nog niet :P

  Als er iemand nog opmerkingen heeft waardeer ik dat zeer :(

×