Jump to content
PyroForum.nl

User1

Afgeschermd
  • Posts

    1.001
  • Joined

Everything posted by User1

  1. Wat ga ik vandaag doen.. hhmm In mijn lab chillen, biertje erbij.. Het is lang geleden, mijn laatste "come-back" was niet bijzonder succesvol Eerst maar even de pleures zooi opruimen. Totaal ongeinspireerd wat betreft syntheses.. misschien maar gewoon een destillatie doen om weer even te oefenen. Btw Hallo allemaal , misschien kennen sommige mij nog :)
  2. Niet lang.. Aluminium oxideert behoorlijk snel. Aangezien HNO3 bijzonder goed is in oxidaties... do the math. Echter zodra Al eenmaal een oxide laag heeft is het bijzonder inert. WOW mijn thread uit 2008 hoe cool is dat :P
  3. Jup, dit soort lui geven '"ons" een slechte naam. Van mij mogen ze dit soort lui pakken. Explosies veroorzaken is een ding, mensen daarmee lastig vallen is een schandelijke aangelegenheid. *netjes gezegd toch *
  4. Je schept hoge verwachtingen Mensen met wat meer chemie kennis stel ik altijd op prijs. Ik heb zelf ook een aantal jaartjes onderwijs gehad op dit gebied. Welkom op het forum. User1
  5. Ik heb geen idee of je een MMO anode sloopt met waterstoffluoride. Het lost in ieder geval glas op.
  6. User1

    Who am I?

    Welkom op het forum.
  7. Giftig en bijtend staat ook in mijn oma's keukenkastje. Vind het altijd zo typisch dat er geen enkele namen genoemd worden. Maar gaat inderdaad aardig tekeer.
  8. Er is inderdaad een hele tak ontstaan omtrent dit onderwerp. Supergeleiders , gaaf. Volgens de klassieke chemie zouden koolstofverbindingen minder goed bestand moeten zijn tegen temp/druk. Echter zou een groot voordeel kunnen zijn dat veel organische verbindingen dus ook kunststoffen over het algemeen redelijk ongevoelig zijn voor ionische reacties. Dat is nu juist waar het veelal om gaat in de electrochemie, en ook waar veel electrodes juist moeite mee hebben. Vanuit dit oogpunt zie ik zeker potentie.
  9. Ik snap dat jullie het leuk vinden om allerlei onzin te spuien in een serieus topic, persoonlijk vind ik dat nogal berispelijk. Anyway. Electrisch geleidende kunststoffen worden schijnbaar ICP's genoemd (intrinsically conducting polymers). Inderdaad een concept dat al veel langer speelt. Voor de volledigheid een wiki over dit onderwerp: KlikKlik Er heeft zelfs nog iemand een nobelprijs voor gewonnen in 2000 Hier over nog een aardig pdfje: KlikKlik Enkele zoekopdrachten op dit vlak leidt tot bergen aan info, soms is dat ook onhandig Er is iniedergeval heel veel te doen omtrent zonnecellen en halfgeleiders. Nederlands leesvoer: KlikKlik Om nog maar even een gevaarlijke aanname te doen, dan ook puur theoretisch: Gezien het schijnbaar mogelijk is om enorme hoeveelheden electriciteit te vervoeren over kunststof leidingen zou dit opzich geen barriere hoeven te vormen. Wie weet zijn er best mogelijkheden. Al met al best wel interessant materiaal imo. User1
  10. Fijn, daar gaan we weer. Meer potentiele redenen om van alles en nog wat te verbieden. Keukenzout is ook zo iets, je zou het maar electroliseren, ajaj.
  11. Welkom. Over veiligheid hoeven we jou dus niet veel uit te leggen .
  12. Vandaag viel mij iets op in de krant. De naam van het artikel luid: Plastic vervangt koper. Kort samengevat komt het erop neer dat de NS koper leidingen wilt gaan vervangen voor kunststof. Dit ivm diefstal etc etc. Verder staat er dat de kunststof leidingen de zelfde geleidende eigenschappen hebben als koper. (bron: De Stentor) Zoals we allemaal weten hebben de meeste journalisten weinig kaas gegeten van natuurkunde en chemie en zal het allemaal enigsinds overdreven zijn. Of het nu daadwerkelijk even geleidend is als koper betwijfel ik. Toen begon ik mij af te vragen waarom "we" dit materiaal (onbekend) niet zouden kunnen gebruiken voor electrolyse cellen. Ik kan helaas niets zeggen over welk materiaal het gaat, dit werd er niet bij vermeld. Wel kan ik me voorstellen dat dit een bijzonder raam is voor experimentatie. Zeker omdat kunststoffen o.a. qua prijs veruit aantrekkelijker zijn dan menig anode. Tevens kunnen bepaalde kunststoffen beter tegen extreme milleu's. Electrisch geleidende kunststoffen zullen vast niet nieuw zijn, ik kende ze iig nog niet. Allemaal erg suggestief ik weet het, maar dit kan best eens interessante mogelijkheden opleveren. Ik ga straks op zoek naar het materiaal in kwestie, of eventueel andere. En houd jullie op de hoogte. Mocht iemand nog iets toe te voegen hebben dan hoor ik het graag. User1
  13. Dan is de temp in ieder geval redelijk constant geweest, vooral ook niet te warm (versnelt reacties). Ik denk dat je je er niet echt druk over hoeft te maken. Zoiezo niet over de GD. Het zou kunnen dat je plastic iets vocht heeft door gelaten, je kunt je stoffen eventueel een tijdje met wat CaCl2 laten rusten, maar ik denk dat het wel los loopt. Het zelfde geldt voor je zwavel, ook zou je een sampeltje kunnen bevochtigen en daar een PH papiertje mee in contact laten komen, mocht het nu echt rood uitslaan dan kun je het voor gevoelige compo's niet gebruiken, tevens zal het de houdbaarheid van compo's/devices drastisch beperken. Zwavel is overigens wel te zuiveren, het inet zal daar vast dingen over te zeggen hebben.
  14. Flink aan de champagne! Misschien nog een Htje en een Etje hier en daar Alvast gelukkig nieuwjaar allemaal. Moge het een mooi jaar geweest zijn. User1
  15. Dan heel simpel de vraag : Hoe heb je het bewaard ?
  16. Vandaag mijn circulatie pomp weer aan de praat gekregen , gelukkig . Hehe, en een date ^_^
  17. Ook is het afhankelijk van de temperatuur waarop je het bewaard hebt (schommelingen etc) Maar zoals sjeef al zegt zou het nog goed moeten zijn, eventueel kun je de PH van je zwavel checken. In bepaalde sassen kan dit wel voor stabiliteits issues zorgen.
  18. User1

    Zwavelzuur

    Zolang je geen vuil zwavelzuur gebruikt voor gevoelige stoffen denk ik dat het idd niet zo'n probleem hoeft te zijn. Ook peter heeft vaker dingen als NC gemaakt met vervuilde SA.
  19. User1

    Zwavelzuur

    Ja ik weet het , klinkt volgens idioot. Kan me ook niet meer herinneren waar ik het gelezen heb, te lang geleden. Vaak zitten er ook chroom verbindingen in. Wat altijd praktisch is om te testen is om een paar ml droog te koken en te kijken of je residu hebt.
  20. User1

    Zwavelzuur

    Dat kan werkelijk vanalles zijn. Wat gebeurt er als je een kleine hoeveelheid aan de kook brengt ? Vaak zitten er allerlei stoffen bij om het minder corrosief te maken , daarmee dus je pvc afvoer leidingen 'heel' te houden.
  21. User1

    Manometer

    Goedenavond :)Eerst post en meteen weer een topic aanmaken haha. Een van de laatste dingen waarmee ik bezig was voordat ik 'gestopt' ben was het aanleggen van een vacuum systeem.(overigens zou een algemeen vacuum topic ook niet gek zijn lijkt me) Ik mis nog steeds een heleboel spul zoals slangen, terugslag fles, wasflessen etc.Maar vooral een manometer. Ik weet ook eerlijke gezegd niet zo heel goed waar ik op moet letten.Is bijv glycerine gevuld een goeie zaak ?Wat mag het kosten ?precisie ?Tips op dit gebied zijn zeer welkom.Heeft iemand een goed adres voor dit soort gein?(ik heb een enkel traps rotatie pomp, of hoe je dat ook noemt in het nederlands) Zijn er mensen die ander type slang gebruiken dat ook geschikt is ?Of andere geld uitsparende alternatieven ?Goede adressen voor vacuum materiaal ? Ik hoop dat iemand mij een beetje op weg kan helpen :)Mvg, User1 *edit* ik krijg de opmaak van mijn post niet goed, de enters lijken niet te werken, sorry daarvoor.
  22. Ik weet niet zo goed hoe ik moet beginnen... Allereerst wil ik mijn verontschuldigingen aanbieden voor het ineens "verdwijnen" Er hebben zich in de laatste paar jaar heel veel dingen voor gedaan o.a. op gezondheidsvlak. Mede hierom heb ik totaal geen tijd meer besteed hier op het forum, maar ook op scheikunde vlak in het algemeen, tot mijn grote spijt. (overigens hebben de gezondheids 'issues' geen betrekkingen tot energetica/scheikunde/ongelukken , just to be clear. ) Alwel nu dan de positive kant van het verhaal: Ik heb vandaag/net besloten om hier te posten en daarmee de eerste stap te zetten richting het oppakken van mijn grote passie. Ik wil rustig aan beginnen allereerst met het schoonmaken en opruimen van mijn lab.. De toestand van de chems bekijken (fingers crossed) etc etc. Weer wat boeken oppakken , kennis opfrissen. Dan maar eens na gaan nadenken over mogelijke syntheses en eens opnieuw bekijken welke takken van de scheikunde mij het beste passen. We zien wel. Al met al , voor mij persoonlijk een grote stap na een lange tijd van doffe elende. Ik hoop dat dit dan ook een soort keerpunt is/word. Vriendelijke groet, User1
  23. Ja inderdaad, zeker als de Al een tijdje is blootgesteld aan de open lucht. Al vormt namelijk zelf een laagje van Al2O3 dat behoorlijk inert is. Eigenlijk roest de buitenste laag en vormkomt dat het verder "roesten". (denk maar aan de doffe kant van aluminium folie, dat is in principe het zelfde)
  24. Mits je alles zeer goed droogt dmv een exicator dan moet het best gaan. KNO3 wordt niet voor niets gebruikt maar het is zeker niet onmogelijk deze te vervangen.
×
×
  • Create New...