Jump to content
PyroForum.nl

Tyneman

Moderators
 • Content count

  2,791
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Tyneman


 1. Voor dat geld hoeven we geen inkoop actie te houden. :P

  Zal er eens een paar bestellen, stel je voor dat we ooit weer een soort van normale O&N krijgen.


 2. Heb je een merk of iets van die dingen?
  Kunnen we eens kijken of er een doos te bestellen is. Die verdelen we dan wel weer onder liefhebbers.


 3. Gelukkig kan je er om lachen. Wat wat een stelletje breinlozen is er bij he. Laat dat soort onderzoek dan doen door iemand met een beetje verstand van zaken.

  Ik maak dit jaar alleen een rookbom van een kilo of wat. En verder helemaal nul. Zit inmiddels al een week in quarantaine en dat zal nog wel even duren ook. Inmiddels is gezinslid 3 positief getest, dus vanaf morgen mag ik weer tien dagen de deur niet uit. Heb gewoon nergens zin in op het moment. Laat staan gezeik met de petten om een beetje Pyro.

  We hopen maar op een beter 2022!
  Alvast de beste wensen.


 4. Ik heb nog nooit enige vorm van toepassing gezien van koningswater in de pyrotechniek. Zelfs niet in de energetica tbh.

  Wat voor na / voordelen hebben we het over? Bij welke toepassing? Ten opzichte van welk ander middel?

  Gevaren lijken me wel duidelijk, het is kneitersterk zuur. Maarja, minder heftig als WFNA en daar speel ik ook mee. Dus met een beetje ervaring en nadenken zie ik niets bijzonders aan koningswater ivm andere pittige stofjes. We hebben ergens een topic zwerven over Piranha oplossing, best het bekijken eens waard.

  Mocht je het willen gebruiken om zuiverheid van goud aan te tonen dan zijn daar hele mooie testsetjes voor. dat bouw je zo zelf na. En dan gebruik je druppels, is het gelijk niet zo gevaarlijk meer.

   


 5. Tubes = papier, geen andere opties behalve in superspecifieke gevallen.

  Als je ze makkelijk kan kopen zou ik dat doen, maar ik ben lui. Zelf rollen is helemaal niet zo moeilijk, je leert er eenhoop van en bespaard weer centjes.
  Wat ook een optie is is beginnen met een bestaande tube (binnenkant van een rol folie oid) en die zelf dikker rollen.


 6. Persoonlijk ram ik altijd een eindstop van bentoniet, dan de compo en als laatste een klein beetje Bento om alles af te sluiten.

  Dan in de dikke eindstop een nozzle (gat) boren. Dit doe je met de hand en niet met een boormachine!

  Rammers maakt allemaal geen fluit uit. Hout is snel en goedkoop, maar gaat sneller kapot als aluminium of staal. Ik gebruik alles wat ik maar kan vinden zolang het de juiste maat maar is.


 7. Welkom Thomas!

  Veilig is een woord wat we hier graag horen.
  In vergelijking met wat jaar geleden is het tegenwoordig erg rustig. Maar er zijn zeker nog mensen die serieuze vragen kunnen en willen beantwoorden.

  Veel plezier!


 8. Beste Ali,

  We hebben al eens iemand met dezelfde nick gehad welke geen erg beste indruk heeft achter gelaten. 

  Jouw eerste post getuigd ook niet van een degelijk goede kennis van zowel de forumregels als algemene scheikunde.
  Dit is een voorstel topic, stel jezelf dus eerst eens voor.

  Vragen stellen kan je daarna in het juiste topic.

  P.S. Maak eens een knaller met KCl :P 


 9. De laatste twee jaarhen ik erg weinig gemaakt. Maar dat heeft vooral te maken met kleine kinderen en andere projecten.

  Afgelopen jaar vooral bezig geweest met 'green' primaries. Scheikundig erg interessant, maar heb ik niets aan met O&N. Nu is het inmiddels erg laat om nog wat moois te maken. Dus weer een jaar verloren. Wel heb ik nog een paar leuke projecten op pyrogebied in mn boekje staan. Ik hoop echt daar volgend jaar tijd voor te maken.


 10. Welkom.

  Blij dat je condooms gebruikt, we willen niemand zwanger maken.

  Ik wil je er wel op wijzen dat we hier niet doen aan knutselen met vuurwerk. Wij maken zo veel mogelijk zelf. Commerciele bende doorlonten of uit elkaar halen en recyclen wordt hier echt niet gewaardeerd.

  Apart dat je siervuurwerk te duur vind, knallers zijn imho helemaal prijzig in vergelijking met de kwaliteit die je krijgt.

  Succes op het forum!

×