Jump to content
PyroForum.nl

Tyneman

Moderators
 • Content count

  2,782
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Tyneman


 1. Tubes = papier, geen andere opties behalve in superspecifieke gevallen.

  Als je ze makkelijk kan kopen zou ik dat doen, maar ik ben lui. Zelf rollen is helemaal niet zo moeilijk, je leert er eenhoop van en bespaard weer centjes.
  Wat ook een optie is is beginnen met een bestaande tube (binnenkant van een rol folie oid) en die zelf dikker rollen.


 2. Persoonlijk ram ik altijd een eindstop van bentoniet, dan de compo en als laatste een klein beetje Bento om alles af te sluiten.

  Dan in de dikke eindstop een nozzle (gat) boren. Dit doe je met de hand en niet met een boormachine!

  Rammers maakt allemaal geen fluit uit. Hout is snel en goedkoop, maar gaat sneller kapot als aluminium of staal. Ik gebruik alles wat ik maar kan vinden zolang het de juiste maat maar is.


 3. Welkom Thomas!

  Veilig is een woord wat we hier graag horen.
  In vergelijking met wat jaar geleden is het tegenwoordig erg rustig. Maar er zijn zeker nog mensen die serieuze vragen kunnen en willen beantwoorden.

  Veel plezier!


 4. Beste Ali,

  We hebben al eens iemand met dezelfde nick gehad welke geen erg beste indruk heeft achter gelaten. 

  Jouw eerste post getuigd ook niet van een degelijk goede kennis van zowel de forumregels als algemene scheikunde.
  Dit is een voorstel topic, stel jezelf dus eerst eens voor.

  Vragen stellen kan je daarna in het juiste topic.

  P.S. Maak eens een knaller met KCl :P 


 5. De laatste twee jaarhen ik erg weinig gemaakt. Maar dat heeft vooral te maken met kleine kinderen en andere projecten.

  Afgelopen jaar vooral bezig geweest met 'green' primaries. Scheikundig erg interessant, maar heb ik niets aan met O&N. Nu is het inmiddels erg laat om nog wat moois te maken. Dus weer een jaar verloren. Wel heb ik nog een paar leuke projecten op pyrogebied in mn boekje staan. Ik hoop echt daar volgend jaar tijd voor te maken.


 6. Welkom.

  Blij dat je condooms gebruikt, we willen niemand zwanger maken.

  Ik wil je er wel op wijzen dat we hier niet doen aan knutselen met vuurwerk. Wij maken zo veel mogelijk zelf. Commerciele bende doorlonten of uit elkaar halen en recyclen wordt hier echt niet gewaardeerd.

  Apart dat je siervuurwerk te duur vind, knallers zijn imho helemaal prijzig in vergelijking met de kwaliteit die je krijgt.

  Succes op het forum!


 7. Beste,

  Natuurlijk heb je de regels gelezen toen je je inschreef op dit forum. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat je een deel van de laatste regel gemist hebt. Vandaar hier een klein citaat:

  "Na registratie op het forum is het, alvorens je gaat deelnemen aan actieve discussies, verplicht jezelf voor te stellen en iets te vertellen over jouw pyro-ervaring."

  Dus stel jezelf even voor in het daartoe bestemde topic, dan kan ik daarna deze post leesbaar maken voor mede-forumgebruikers.


 8. Wat goed / sneller schijnt te werken is de H2SO4 / KNO3 op hogere temperatuur destilleren. Dan de verkregen RFNA vacuumdestilleren op veel lagere temp. Decompositie gebeurt toch wel. Ik heb afgelopen week wat verschillende opties uitgeprobeerd. Maar heb nog niet de perfecte truuk gevonden ben ik bang.

  Extractie met DCM ging best netjes, maar ik kan je vertellen dat je ECHT 100% glaswerk moet gebruiken. Had zo gauw geen glazen topstop voor mn opstelling, dus een chemieresistente dop gebruikt. Dat ging lang goed, tot de concentratie meegekomen HNO3 te hoog werd en mijn mooie WFNA een soort dropwater werd. :(

  Volgende week nog een keer, maar dan met alles glas, glazen stop inmiddels gevonden.

  We geven niet op tot ik 100mL WFNA heb potjandoossies!!

   

  [edit] https://www.ebay.com/itm/1000ml-24-40-Glass-Distillation-Apparatus-New-Lab-Vacuum-Distill-Glassware-Kit/262814098952?_trkparms=aid%3D555018%26algo%3DPL.SIM%26ao%3D2%26asc%3D20160323102634%26meid%3D3cad9af961a7446ea8cc9f2fc342f981%26pid%3D100623%26rk%3D1%26rkt%3D6%26sd%3D132416150318%26itm%3D262814098952%26pmt%3D1%26noa%3D0%26pg%3D2047675&_trksid=p2047675.c100623.m-1

  Deze kan wel vacuum [/edit]


 9. Potverdullemes!
  Dat is een portie mooi werk maat.

  Lang geleden dat we zo'n compleet project voorbij hebben zien komen. Zelf heb ik me er nooit aan gewaagd. Awesome work!


 10. Onnodig? Sarcasme is mijnsinziens beter als direct kaputmachen.
  En tja, een mens wil soms zijn gevoelens kwijt zonder warnings te smijten. Zolang ik de humor nog kan inzien van je onverantwoorde omgang met onze mooie hobby is er geen probleem toch?
  Moment dat er iets serieus fout gaat en je, hopelijk in een ambulance en niet zo'n lange zwarte kar, wordt afgevoerd snap je wellicht dat ik mijn best doe je te behoeden voor je eigen levensgevaarlijke grollen.

  Ik kan je ook gewoon een warning geven en een ban van een maand, maar in dit geval zal dat denk ik alleen de situatie gevaarlijker maken.

  Maar Wholla ik zal verder zwijgen se.

  P.S. **--**--**-- <-- Ik ging zwijgen.


 11. On 5/5/2019 at 8:01 PM, Elementfire98 said:

  Stars waren prima

  Dat weet je niet als hij op de grond klapt.

  Hup, door naar de volgende 5". Of is een 8" niet mooier?
  Ik vind het meestal zonde, maar nu vooral mooi om iemand kilo's chems te zien vernachelen

×