Jump to content
PyroForum.nl

Tyneman

Moderators
 • Content count

  2,782
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tyneman

 1. Tyneman

  sterretjes fijn stampen

  Dan krijg je geen kruit. punt. Lees de regels, denk na, lees nog meer, doe geen stomme dingen.
 2. Tyneman

  Toch nog de beste wensen!

  Dit is volgens mij voor het eerst dat ik niet op 1 januari iets post. Maar beter laat dan nooit zullen we maar denken. De allerbeste wensen voor een ieder hier! Dat iedereen de jaarwisseling maar mag halen in goede gezondheid. Ik zelf heb met oudjaar keihard vuurwerk afgestoken! Ik heb voor de kinderen wat gekleurde rookbommetjes en grote trektouwtjes gefabriceerd, welke weer genoeg indruk maakten. Rond 10 uur lag mijn hele gezin al plat. Om 12 uur een mooie Ti fontein en 1 nette knal afgestoken. Verder genoten van de buurman een straat verderop. Denk dat de beste man zijn maandsalaris + kerstbonus + die van zijn wijf erbij heeft staan opstoken. Maar ik klaag niet, zag er erg mooi uit. Hopen maar dat we allemaal het jaar goed doorkomen. En dat er volgend jaar niet een echt verbod komt. Groeten en stay green! T
 3. Tyneman

  HELP Tips en ideeën voor fontein tools?

  Ik ben niet van het spoonfeeden. Maar voor deze keer, omdat je zo enthousiast bent.
 4. Tyneman

  HELP Tips en ideeën voor fontein tools?

  Tubes = papier, geen andere opties behalve in superspecifieke gevallen. Als je ze makkelijk kan kopen zou ik dat doen, maar ik ben lui. Zelf rollen is helemaal niet zo moeilijk, je leert er eenhoop van en bespaard weer centjes. Wat ook een optie is is beginnen met een bestaande tube (binnenkant van een rol folie oid) en die zelf dikker rollen.
 5. Tyneman

  Mijn beurt!

  Hier, heb je een beetje leesvoer. Veel plezier ermee.
 6. Tyneman

  HELP Tips en ideeën voor fontein tools?

  Persoonlijk ram ik altijd een eindstop van bentoniet, dan de compo en als laatste een klein beetje Bento om alles af te sluiten. Dan in de dikke eindstop een nozzle (gat) boren. Dit doe je met de hand en niet met een boormachine! Rammers maakt allemaal geen fluit uit. Hout is snel en goedkoop, maar gaat sneller kapot als aluminium of staal. Ik gebruik alles wat ik maar kan vinden zolang het de juiste maat maar is.
 7. Tyneman

  Verschillende soorten magnesium

  Ga eerst eens op dit forum lezen en zoeken naar Flash. Daarin word eigenlijk bijna nooit Mg gebruikt. Dat heeft een reden.
 8. Tyneman

  Hallo ik ben Thomas

  Welkom Thomas! Veilig is een woord wat we hier graag horen. In vergelijking met wat jaar geleden is het tegenwoordig erg rustig. Maar er zijn zeker nog mensen die serieuze vragen kunnen en willen beantwoorden. Veel plezier!
 9. Tyneman

  Hi ik ben dennis

  En ik zag de combi Ti-flakes en koud niet zo voor me.
 10. Tyneman

  Hi ik ben dennis

  linkje?
 11. Tyneman

  Hoi ik ben

  Beste Ali, We hebben al eens iemand met dezelfde nick gehad welke geen erg beste indruk heeft achter gelaten. Jouw eerste post getuigd ook niet van een degelijk goede kennis van zowel de forumregels als algemene scheikunde. Dit is een voorstel topic, stel jezelf dus eerst eens voor. Vragen stellen kan je daarna in het juiste topic. P.S. Maak eens een knaller met KCl
 12. Tyneman

  Strike anywhere lucifers

  Dextrine werkt veel makkelijker.
 13. Tyneman

  hoi ik ben gerard

  Welkom. Wij kopen niet, wij maken zelf.
 14. Tyneman

  Hoe t is?

  De laatste twee jaarhen ik erg weinig gemaakt. Maar dat heeft vooral te maken met kleine kinderen en andere projecten. Afgelopen jaar vooral bezig geweest met 'green' primaries. Scheikundig erg interessant, maar heb ik niets aan met O&N. Nu is het inmiddels erg laat om nog wat moois te maken. Dus weer een jaar verloren. Wel heb ik nog een paar leuke projecten op pyrogebied in mn boekje staan. Ik hoop echt daar volgend jaar tijd voor te maken.
 15. Tyneman

  Pyro Pdf-jes

  Voor mensen die nog op zoek zijn naar interessante literatuur. http://www.freepyroinfo.com/pyrotechnic_files.html Enjoy!
 16. Tyneman

  PureChemical meld zich

  Welkom terug gozert!
 17. Tyneman

  Hoi klik hier op :)

  Welkom. Blij dat je condooms gebruikt, we willen niemand zwanger maken. Ik wil je er wel op wijzen dat we hier niet doen aan knutselen met vuurwerk. Wij maken zo veel mogelijk zelf. Commerciele bende doorlonten of uit elkaar halen en recyclen wordt hier echt niet gewaardeerd. Apart dat je siervuurwerk te duur vind, knallers zijn imho helemaal prijzig in vergelijking met de kwaliteit die je krijgt. Succes op het forum!
 18. Tyneman

  Opzoek naar een 3" buis die kan worden verzonden

  Beste, Natuurlijk heb je de regels gelezen toen je je inschreef op dit forum. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat je een deel van de laatste regel gemist hebt. Vandaar hier een klein citaat: "Na registratie op het forum is het, alvorens je gaat deelnemen aan actieve discussies, verplicht jezelf voor te stellen en iets te vertellen over jouw pyro-ervaring." Dus stel jezelf even voor in het daartoe bestemde topic, dan kan ik daarna deze post leesbaar maken voor mede-forumgebruikers.
 19. Tyneman

  Zelf gemaakte Kaliumchloraat

  Het grote bewijs van intelligentie. En dan boos worden op mij omdat je geen toegang krijgt tot de afgeschermde sectie. Succes maat!
 20. Tyneman

  Salpeterzuur Concentreren

  Ervaring mee? Dat zal wel een berg rotzooi geven in de keuken.
 21. Tyneman

  Salpeterzuur Concentreren

  Wat goed / sneller schijnt te werken is de H2SO4 / KNO3 op hogere temperatuur destilleren. Dan de verkregen RFNA vacuumdestilleren op veel lagere temp. Decompositie gebeurt toch wel. Ik heb afgelopen week wat verschillende opties uitgeprobeerd. Maar heb nog niet de perfecte truuk gevonden ben ik bang. Extractie met DCM ging best netjes, maar ik kan je vertellen dat je ECHT 100% glaswerk moet gebruiken. Had zo gauw geen glazen topstop voor mn opstelling, dus een chemieresistente dop gebruikt. Dat ging lang goed, tot de concentratie meegekomen HNO3 te hoog werd en mijn mooie WFNA een soort dropwater werd. Volgende week nog een keer, maar dan met alles glas, glazen stop inmiddels gevonden. We geven niet op tot ik 100mL WFNA heb potjandoossies!! [edit] https://www.ebay.com/itm/1000ml-24-40-Glass-Distillation-Apparatus-New-Lab-Vacuum-Distill-Glassware-Kit/262814098952?_trkparms=aid%3D555018%26algo%3DPL.SIM%26ao%3D2%26asc%3D20160323102634%26meid%3D3cad9af961a7446ea8cc9f2fc342f981%26pid%3D100623%26rk%3D1%26rkt%3D6%26sd%3D132416150318%26itm%3D262814098952%26pmt%3D1%26noa%3D0%26pg%3D2047675&_trksid=p2047675.c100623.m-1 Deze kan wel vacuum [/edit]
 22. Tyneman

  Visco machine

  Potverdullemes! Dat is een portie mooi werk maat. Lang geleden dat we zo'n compleet project voorbij hebben zien komen. Zelf heb ik me er nooit aan gewaagd. Awesome work!
 23. Tyneman

  Zelf gemaakte Kaliumchloraat

  Dr Liptakov heeft er een heel mooi filmpje over op JoepToep staan. Ook is er op Sciencemadness best wat info bij elkaar te sprokkelen. Spoonfeeden is iets wat ik zo min mogelijk doe. Dus succes met zoeken!
 24. Tyneman

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Onnodig? Sarcasme is mijnsinziens beter als direct kaputmachen. En tja, een mens wil soms zijn gevoelens kwijt zonder warnings te smijten. Zolang ik de humor nog kan inzien van je onverantwoorde omgang met onze mooie hobby is er geen probleem toch? Moment dat er iets serieus fout gaat en je, hopelijk in een ambulance en niet zo'n lange zwarte kar, wordt afgevoerd snap je wellicht dat ik mijn best doe je te behoeden voor je eigen levensgevaarlijke grollen. Ik kan je ook gewoon een warning geven en een ban van een maand, maar in dit geval zal dat denk ik alleen de situatie gevaarlijker maken. Maar Wholla ik zal verder zwijgen se. P.S. **--**--**-- <-- Ik ging zwijgen.
 25. Tyneman

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Dat weet je niet als hij op de grond klapt. Hup, door naar de volgende 5". Of is een 8" niet mooier? Ik vind het meestal zonde, maar nu vooral mooi om iemand kilo's chems te zien vernachelen
×