Jump to content
PyroForum.nl

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Last week
 2. Rocketier

  Van stro gemaakt, brand het snel genoeg voor?...

  Ik zou niet proberen je mortier omhoog te schieten. Geeft rotzooi wanneer deze weer naar beneden komt en de shell zal op de grond exploderen. Wat Tyneman zegt. Kleinbeetje dextrine er bij vochtig maken en granuleren.
 3. Andres

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Doen we onbewust allemaal 😉.
 4. sterretjesterretje

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Stukje fietsen => gelijk checken voor nieuwe testlocaties:)
 5. Andres

  Mijn eerste shell Goed genoeg?

  Netjes afgeschoten, netjes getimed (denk ik), harde break. Ik zie wel weinig effect. Welke stars heb je gebruikt? Volgens mij zijn de meeste blind geslagen. Misschien te harde break of onvoldoende geprimed. Kan je meer informatie geven over de break, eventuele booster, de gebruikte stars en prime?
 6. Tyneman

  Van stro gemaakt, brand het snel genoeg voor?...

  Dit is niet echt heel snel. Maar zo te zien ook nog niet gegranuleerd. Tja, langzamere lift kan je wat meer gebruiken.
 7. Tyneman

  Balsahout gebruiken voor Hot BP?

  Goed bezig. En dan nu ook graag verder in het desbetreffende topic. Dit is inmiddels geen korte vraag meer.
 8. Olaa Pyro's Van @Rocketier heb ik de tip gekregen om van stro Hot BP te maken. Hier is het resultaat. Naar jullie mening zou dit krachtig genoeg zijn, om Mortiers mee de lucht in te schieten? Met vriendelijke groet, Elementfire98. WhatsApp Video 2019-04-18 at 11.26.20.mp4
 9. Elementfire98

  Mijn eerste shell Goed genoeg?

  Beste Pyro's, Ik was benieuwd naar jullie mening betreft mijn eerste shell 3 inch. Hopelijk hebben jullie tips en ook hoe ik bijvoorbeeld meer kleuren erin kan brengen, of andere (wellicht betere) flitspoeder combinaties kan gebruiken Lees graag jullie reactie's tegemoet. Groet WhatsApp Video 2019-03-26 at 21.23.15_Trim.mp4
 10. de.leeuw62

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Joepie! Aankomend paas weekend wordt prachtig weer. Wat moet ik nog doen? 1) Batterij cam opladen: check!😁
 11. Elementfire98

  Balsahout gebruiken voor Hot BP?

  Bedankt voor duidelijkheid. Heb trouwens de stro C gewogen, Stro is zwaarder dan paulownia hout c (had ik niet verwacht). Gisteren bezig geweest met het het maken van Stro C, vandaag meng ik de rest voor hot BP, maak straks een video van de combinatie en de brandsnelheid, naar 10/9 uur in de molen gezeten te hebben.
 12. Earlier
 13. Andres

  Balsahout gebruiken voor Hot BP?

  C staat voor het element koolstof. Wordt gebruikt als een afkorting voor houtskool op dit forum. Het wordt vaak vermeld als C (wilg) bv, wat dan slaat op houtskool gemaakt van wilg.
 14. Elementfire98

  Balsahout gebruiken voor Hot BP?

  Top, bedankt! Ik snap de "C" niet, help me! kan ik nou gewone stro kopen in een dierenzaak?
 15. Andres

  Balsahout gebruiken voor Hot BP?

  Er is letterlijk een topic genaamd 'stro C'. Gebruik de zoekfunctie even en je komt er dadelijk .
 16. Elementfire98

  Balsahout gebruiken voor Hot BP?

  Heb je bijvoorbeeld een video ervan? hoe snel BP gaat met stro?
 17. Rocketier

  Balsahout gebruiken voor Hot BP?

  Met stro C krijg je ook hele snelle bp. 8 euro voor een baal. Balsa hout is beet duur denk ik zo.
 18. Elementfire98

  Balsahout gebruiken voor Hot BP?

  Bedankt kan ik verder! Groetjes
 19. de.leeuw62

  Balsahout gebruiken voor Hot BP?

  Jazeker! in principe zachte houtsoorten en daar valt Balsahout ook onder. Wilgen, Paulownia, Hennep, Balsa. gr de Leeuw
 20. Elementfire98

  Balsahout gebruiken voor Hot BP?

  Pyro toppers, Op het moment heb ik geen voorraad meer van hot bp. Dus ik ben opzoek naar paulownia hout of andere houtsoorten, die goed genoeg zijn voor het maken van hot bp. En tenslotte mijn korte vraag: kan balsa hout gebruikt worden voor het maken van hot bp? Graag lees ik jullie reactie tegemoet! Groetjes
 21. Elementfire98

  Ik ben Elementfire98

  bedankt!. Op het moment ben ik bezig met het verbeteren van mijn shells, lancering, poeder, stars, enzovoort...
 22. Andres

  Ik ben Elementfire98

  Wees welgekomen 😃. Wat zijn de korte- en lange termijn plannen?
 23. Andres

  Tollens reagens

  Was mijn chemie leerkracht in het middelbaar maar zo cool...
 24. Tyneman

  Tollens reagens

  Vandaag eens bezig geweest met het mooie Tollens reagens. In principe een ammoniakale zilveroplossing welke wordt gebruikt om aldehyden (in dit geval in Glucose) aan te tonen. Het mooie is dat dit gebeurt door het vormen van metallisch zilver! En dan kunnen we leuke proefjes doen. Namelijk het verzilveren van glaswerk. Let wel dat het glaswerk wat je gebruikt smetteloos schoon moet zijn. Aangeraden wordt eerst schoon te maken met sop, naspoelen met water, dan spoelen met geconcentreerd salpeterzuur en weer goed met demiwater spoelen. Daar gaan we dan: Als eerste nemen we een 0,1M AgNO3 oplossing (80mL) verder een 0,8M KOH oplossing (40mL) En een oplossing van 0,5g Glucose in 10mL water Ook is er een beetje geconcentreerde ammonia nodig. Ik heb het proefje wat neergeschaald omdat ik reageerbuizen heb verzilverd. Maar grotere hoeveelheden in dezelfde verhouding werkt ook perfect. Men neemt als eerste de zilvernitraatoplossing en voegt hier druppelsgewijs ammonia aan toe. Eerst zal er een bruin/geel neerslag ontstaan. Waarna het opeens weer netjes helder wordt. Dan voegt men de Kaliloog toe. Dit geeft een donkerbruine, bijna zwarte, suspensie. Ook hierbij word weer druppelsgewijs ammonia toegevoegd tot het neerslag verdwijnt. De gevormde oplossing is het zogenaamde Tollens reagens. Om dit te laten reageren is er een beetje Glucose nodig. In een schone reageerbuis doet men ongeveer 20mL Tollens reagens. Vervolgens voegt men 2mL glucoseoplossing toe. Een stopje erop en op het gemakje de buis blijven kantelen. De oplossing gaat van geel naar grijs naar zwart in een aantal minuten. Na enkele minuten kantelen begint zich in de buis een heel dunne zilverspiegel te vormen, deze groeit in no-time uit tot een mooie egale laag zilver. Hierna de buis (voorzichtig) goed uitspoelen met water en laten drogen. Voila, een zelfgemaakte zilverspiegel! (Shiny shiny!!)
 25. Elementfire98

  Ik ben Elementfire98

  Beste pyro toppers, Mijn naam: elementfire98 echte naam: provincie: Grunn Zelf ben ik nog een beginner op het pyro gebied, dus nog veel te leren. hopelijk kunnen jullie al mijn vragen beantwoorden! Groetjes!
 26. Andres

  Ik ben Ronni, nickname Romualdus

  Als actief analist had je je waarschijnlijk blauw betaald... De prijzen die ik in het labo zie passeren voor eenvoudige verbindingen vs de prijzen voor de technische graad die gangbaar is in de pyro wereld verschillen enorm. Los daarvan maak je inderdaad beter KClO4. Wil je de link voor de elektroden eens PM'en? Dat lijkt me te goedkoop om waar te zijn, maar ik ben benieuwd! @admin: Indien dit onder 'vragen naar bronnen' valt, mijn excuses. Verwijder maar.
 27. Snooby

  Primen van viscolont

  Deze compo werkt goed. Geeft echt een vonkenspray, met dextrine krijg ik keiharde lontuiteindes potassium perchlorate.............................47 Titanium..........................................47 Dextrin...........................................6
 1. Load more activity
×