Jump to content
PyroForum.nl

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Last week
 2. Earlier
 3. Snooby

  Barbital synth.

  I have all precursors. look as easy synth. But some question how can i see if the diethylmalonylchloride is separated from phosphorusoxychloride? 1 mol of diethyl malonic acid is warmed gently with 2 moles of phosphorus pentachloride oxychloride, and purified by distillation collecting fraction passing at 197° C. 1 mole of diethylmalonyl chloride is mixed with 1.1 mole of finely powdered dry urea and heated for 20 hours at 90-100° C. Hydrochloric acid is evolved, and finally there remains a solid mass which, on crystallization from hot water, affords pure barbital. .
 4. Bigbangz81

  Hi ik ben dennis

  Goeie avond ik ben Caz, Ik woon in Zeeland en ben een enorme pyrofan. Bedankt voor het accepteren Greetzz
 5. Tyneman

  Hi ik ben dennis

  En ik zag de combi Ti-flakes en koud niet zo voor me.
 6. boutnek

  Hi ik ben dennis

  Voor zover ik kan zien op AliExpress zijn alle vonken machines "koude" effecten, waarbij dus geen vuur aan te pas komt. Hierdoor zou ik zeggen dat dit zeker niet onder de vuurwerk wet valt. Maar ben ook wel benieuwd naar jouw link. Had hier voorheen nog niet van gehoord. Ik ben ook wel benieuwd naar de techniek die ze gebruiken om dit effect te creëren.
 7. Tyneman

  Hi ik ben dennis

  linkje?
 8. Wend

  Hi ik ben dennis

  Hi all, In een impulsieve aankoop ter aankleding van een evenement heb ik een vonkenmachine besteld, tezamen met Titanium flakes, vanuit China. Ik besef me nu pas dat dat wellicht helemaal niet legaal is en vroeg me af of dit inderdaad het geval is. Anders moet ik de bestelling annuleren. hoor het graag! groetjes, dennis
 9. https://www.labmakelaar.com/eng/detail/dissolution-stirring-shaking/12752-heidolph-mr-hei-standard-verwarmingsplaat-met-magneetroerder/12752 Dit is em.
 10. Tyneman

  Hoi ik ben

  Beste Ali, We hebben al eens iemand met dezelfde nick gehad welke geen erg beste indruk heeft achter gelaten. Jouw eerste post getuigd ook niet van een degelijk goede kennis van zowel de forumregels als algemene scheikunde. Dit is een voorstel topic, stel jezelf dus eerst eens voor. Vragen stellen kan je daarna in het juiste topic. P.S. Maak eens een knaller met KCl
 11. AliChemicali

  Hoi ik ben

  İk ben uiteindelijk hier beland omdat ik met veel vragen zit. İn Turkije had ik een raket gebouwt met KNO3+Suiker. Helaas was ik bang om het tot vloeibaar papperig mengsel te verhitten, omdat ik een 500-2000w elektrische kookplaat gebruikte buiten en de wind koelde de pan steeds aan een kant. En ik wilde niet nog meer dan 1000 watt erin gaan steken bang dat het mengsel te warm en een grote fik zou veroorzaken aangezien ik erboven op zat te roeren. Uiteindelijk werd het een rook raket, ik wil het ooit weer oppakken maar dan met zo een instelbare temperatuur lab verwarmende plaat. Nu kan ik dit soort dingen helaas in Nederland niet maken, ivm de strengere regels door de home grown terroristen. Het blijft mijn hobby ik heb alleen heel veel te leren dus besloten hier te registreren. Nu ben ik eigenlijk hier ook omdat ik een korte vraag heb, waarom is kalium chloride vrij te kopen en kalium perchloraat verboden? Is de eerste nou niet instabieler dan de laatste als je het bijv. in knal werk zou gebruiken? Of is het omdat een in voeding word gebruikt en de ander niet dus niet te verbannen is?
 12. Anton G

  Hoi, ik ben Anton

  Thanks!
 13. Andres

  Hoi, ik ben Anton

  Visco 2mm, standaard lontje. Doe enkele lucifers in een zilverpapiertje, gekker moet je het niet zoeken. Grote kans dat een snelle Google je ook wel enkele resultaten oplevert.
 14. Dennie1

  Hallo allemaal

  Ik zal me even voorstellen ik ben Dennie. Ik ben een groot vuurwerkfan en wil zelf ook welleens vuurwerk maken ik ga me eerst lekker inlezen hoe vuurwerk in elkaar steekt en dan experimenteren .
 15. Anton G

  Hoi, ik ben Anton

  Ik ben hier terecht gekomen omdat ik in het theater werk en een vraag kreeg of er een mogelijkheid was om op het podium een mislukte kluiskraak te creëren. Dat wil zeggen er word een nep explosief tegen een kluis geplakt, waarna er een lont wordt uitgerold (meter of 5), dit wordt aangestoken met een lucifer, het lont langzaam opbrand waarna er een klein teleurstellend rookpluimpje volgt. Welk lont is hiervoor het beste en waar kun je dat aanschaffen en hoe krijg je het gemakkelijkst een kleine teleurstellende rookpluim?
 16. Tyneman

  Strike anywhere lucifers

  Dextrine werkt veel makkelijker.
 17. Jason

  Strike anywhere lucifers

  Ik heb even snel bestaande lucifers aangepast met fosfor, het werkt natuurlijk 100%. Maar het behoeft toch een binder. Schellack of dexrine 🤔?? Of een beter idee !?
 18. Jason

  Ik ben....

  Welkom Bram! Het mooiste werk is vuurwerk 😜
 19. Jason

  Smeltpunt bepaling

  Met een blokje aluminium of messing, kun je een gaatje erin maken voor je thermometer.( eventueel opvullen met grafiet oid) Dan geeft de thermometer vrij nauwkeurig aan wat de temperatuur van het blokje is. Plaats een beetje van jouw geheime stof op het blokje en verwarm totdat je stof smelt. Thermometer aflezen en een keer herhalen voor de nauwkeurigheid. Omdat je weet wat de beoogde temp moet zijn kun je dit toch vrij nauwkeurig doen, lijkt mij. ( Mandela effect 🤔 er stond toch eerst 200 graden Celsius 😎) Tot slot : het lijkt me dat een vaporizer zijn temperatuur bij benadering in kan stellen. Dus plus of min 5-10 graden. Wat erg functioneel is voor zo'n ding, maar totaal niet voor jouw doeleinden. Maar ja, ik kan er naast zitten, instellen op een bepaalde temperatuur en controleren met een andere thermometer... Meten is weten M. V. G. Jason
 20. Snooby

  Smeltpunt bepaling

  Zat te denken om een vaporizer te gebruiken.. maatje van me heeft zo'n ding om kruiden te roken op een bepaalde temperatuur. Hij kan daarmee de temperatuur digitaal instellen. Anders had ik bedacht een infrarood thermometer te gebruiken icm een reageer buisje en een oliebadje.
 21. Jason

  Smeltpunt bepaling

  Bijna 200 graden 😎 klinkt als C17H21NO4😜. Maar ik snap wel dat google bij iedereen andere resultaten geeft. Ik krijg verschillende opties. Probeer lab makelaar. com, of anders als labstuff er eentje heeft liggen dat je even langs mag komen voor een snelle meting. Of lab2 labexchange, labmerchant. Of doe als mijn kennissen neem zo'n ding een paar dagen op zicht en stuur het retour. Hoewel de verwachte hoogte van de temp een goede thermometer waarschijnlijk ook het gewenste resultaat kan geven. Dit kan bv ook met een blok messing ipv een olie badje.
 22. Snooby

  Smeltpunt bepaling

  Nee ik kan niet nader ingaan op de stof zelf. Maar smeltpunt ligt rond de 120 graden. Thermometer icm oliebad zou dan ook wel een optie zijn inderdaad🤔. Jason, kan jij mij een pm sturen omtrent het huren van zo'n apparaat. bedankt voor het meedenken.
 23. Jason

  Smeltpunt bepaling

  🙄.. Je wil proberen via het smeltpunt te bepalen welke stof het is 🤔. Ik neem aan dat het een erg hoog smeltpunt is dan 😏 als een thermometer niet afdoende zou zijn. Of moet het zo nauwkeurig zijn dat je de zuiverheid wil bevestigen. Geef eens wat meer info, verder weet ik zo'n ding nergens meer te staan, dus daarmee kan ik je niet helpen. Je kunt ze wel huren 😉
 24. Pyrofreak123

  Ik ben....

  Mijn naam is Bram Ik ben een grote fan van alle pyrotechnische producten en gebeuren. Ik ben de laatste tijd bezig met het zelf maken en ontwerpen van vuurwerk en ben daarom dit formum op gegaan zodat ik vragen kan stellen. Ik denk dat jullie mij goed kunnen helpen en mijn vragen kunnen beantwoorden. Groet: Bram
 25. Snooby

  Smeltpunt bepaling

  Ik heb een stof waarvan ik het smeltpunt wil bepalen. Helaas heb ik geen smeltpunt meter. Is er iemand op het forum die dit wel heeft of een idee heeft waar ik dit zou kunnen laten uitvoeren voor een normale prijs . Iedereen beste wensen
 26. de.leeuw62

  D1 Glitter, Dextrine vs Red Gum

  Thx B +/- 2,3 gram incl. prime Pumped Bio ethanol Pine
 27. Boem

  D1 Glitter, Dextrine vs Red Gum

  Ten eerste, ik vind ze mooi. Ten middelste: het is alweer een tijd geleden dat ik D1 de lucht in joeg, dus met mijn volgende woorden kan ik het mis hebben. Ik ga ervan uit dat deze weer met 4% RG en alcohol gebonden zijn (?): in mijn beleving branden ze (veel) sneller dan de originele D1 (wat natuurlijk niet raar zou zijn, gezien de fuel value van RG versus dextrine), en dus met als gevolg dat het glitter effect sneller/eerder is uitgedoofd. Dat maakt natuurlijk niet uit, want ze zijn mooi, ik noem ze L1, voor nu Dan, - Hoe groot, of liever, hoeveel gram, waren de sterren per stuk? - Pumped? - Welke soort alcohol heb je gebruikt? - Welke soort houtskool heb je gebruikt? Ten tussendoor (tip): vervang in charcoal streamers of glitter composities (die houtskool bevatten), 10% van de houtskool door Lampblack. Ten laatste (warning: off topic): toen ik je post zag moest ik denken aan deze draad. Dapper van je, dat je (als enig overgebleven pyromaan pyroman pyromaniac pyrotechneut in Nederland ...) je durft bloot te stellen, door zo openlijk te laten zien wat je 'doet'. Ik hoop dat onze mede-landers, mede-burgers, onze buurman (m/v), de man of vrouw belast met het opsporen van 'ons soort', weet dat jij en sommigen van ons, niet behoren tot de categorie 'aso' ... die in Scheveningen de boel op stelten zetten met hun Oost-Europese flash -rotjes bommen (omdat ze geen brandstapel mogen maken van een miljoen meter hoog, met een 'paar' tankjes diesel ertussen), en die gooien naar diezelfde mede-landers, belast met orde handhaving en hulpverlening ... tenenkromend, in de kerker, in het schavot, met hen, zeg ik. Wij zijn immers niet die 'kk-gassies' (zo schrijf je dat toch, in tegenwoordig populair Nederalnds?). Wij zijn die jongens, die de passie voelen in hun vingertoppen, wanneer zij een paar stoffen mengen, waar gekleurd (glitter) vuur uit voort komt, alle veiligheids regels in acht nemend (ask me). Wij vallen de buren niet lastig, steken niets aan als het land droog is, betalen netjes 'de belasting' ... et cetera. Kunstenaars zijn we, zonder subsidie! Toch?
 1. Load more activity
×