Jump to content
PyroForum.nl

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Tyneman

  Ik ben Ronni, nickname Romualdus

  Welkom! Wat doe je in vredesnaam met KClO3? ik ken daar maar weinig toepassingen voor binnen de Pyro. Perchloraat is veel gangbaarder, veiliger en ook dmv electroyse te bereiden.
 3. Today
 4. romualdus

  Ik ben Ronni, nickname Romualdus

  Hallo, ik ben een oude chemisch analist van 62 jaar. Geïnteresseerd in vuurwerk, vooral siervuurwerk. De knallers laat ik aan de jeugd over, wel een keer een flash gemaakt van KnO3 met Mg. KnO3 kan ik gemakkelijk aankomen, ik bestel het via mijn horeca onderneming (houdbaarheid en kleuring rundvlees). KClO3 is een ander verhaal, die moet ik zelf maken langs electrolytische weg. Een hekel punt waren de elektroden, Titanium mesh en MMO mesh. Na wat zoeken op het internet geschikte elektroden gevonden in China van een goed formaat voor de prijs van een goed glas bier! Ik ben ze nu aan het uitproberen en houden zich goed. Mijn 40Amp. regelbare voeding heb ik uit Duitsland voor ca. EURO 160,-- . Was ik maar actief analyst, dan hoef ik geen KClO3 zelf te maken! Groet, Romualdus
 5. Last week
 6. Snooby

  Primen van viscolont

  Stel je hebt een detonator met daarin een moeilijk te ontsteken primer. Een visco is niet betrouwbaar genoeg.. Mijn idee was om t uiteinde van de lont te primen met iets heters. Nu heb ik een normale priming compo gebruikt met dextrine. Deze vochtig gemaakt en daarna de lont erin gedoopt. Dit werkt aardig. Echter lees ik soms ook over nitrocellulose... ik w dus een lont hebben met een bonkje hete compo eraan... iemand ervaring mee?
 7. Tyneman

  Perchloorzuur

  https://rvszoeksysteem.rivm.nl/stof/detail/3383
 8. Snooby

  Perchloorzuur

  Bbedankt voor deze tip hd!
 9. High Density

  Perchloorzuur

  Bron : smdb wiki Zou nog ff verder zoeken in de regels, je had ergens zo'n EU lijst met stoffen ik weet niet waar, echt een artikel waar staat wat er echt in de wet staat,
 10. Earlier
 11. Snooby

  Perchloorzuur

  Hoe zit het mbt wegeving en perchloorzuur? https://www.nctv.nl/onderwerpen_a_z/precursoren_voor_explosieven/index.aspx Hier staat hij niet bij. Het is dus veilig om dit te bestellen, zeg vanuit polen of iets dergelijks?
 12. Snooby

  Ik ben de Pyro Heks

  Wat leuk! Welkom!
 13. Jason

  2018...greetings earthlings

  Jammer man... Welke versie had je gemaakt.?
 14. Tyneman

  2018...greetings earthlings

  De beste wensen heren! Dit jaar ook hier crisis. De Saxon die ik op de valreep heb gemaakt pleurde na 5 seconden nog op de grond ook. Beetje jammer. Doch iig weer ruimte voor verbetering in het volgende jaar. Stay green!
 15. Hey Jason,

   

  Is idd jammer. Heb je geedite vehaal gelezen.. Ik heb ook respect voor de politie. Die mannen die bij mij kwamen vonden het ook vervelend dat er mensen schnitschen.

  Ik blijf het een onwijs gave hobby vinden. Maar mijn vrouw heeft twee jaar geleden een CVA gehad vlak voor kerst en heeft mij gewoon keihard nodig.  Ik moet zeggen dat het wel vreselijk jeukt deze tijd hoor. Maar ik ben onwijs blij dat een mede pyro alles tegen een nette prijs heeft overgenomen. Ik had genoeg om tot mijn 80 door te gaan. :)

  Goede jaarwisseling gewenst iig.

  Grtz R

  1. Jason

   Jason

   Hee mijn vrouw ook twee jaar geleden bijna.. Was wel schrikken, ze maakte me wakker, maar kon niet praten en of zeggen wat er aan de hand was. We hebben wel geluk gehad.. Ze is er een stuk liever op geworden, en heeft alleen een deel van haar intellect en korte termijn geheugen in moeten leveren.. Bij ons ligt heel de tafel vol met memo blaadjes voortaan. 

   Vwb onze hobby.. Ja ik heb dus ook nog genoeg op voorraad en ook nog van andere stoppers hier eea opgekocht. 

 16. Jason

  2018...greetings earthlings

  Ja dat is vervelend voor jou. Mijn hobby eindigt nooit denk ik.
 17. Rocketier

  2018...greetings earthlings

  Ja en zo kwam er ook een eind aan mijn hobby. Zoals Lontje schrijft je verrader slaapt niet.Overigens door het oog van de naald gekropen dus heeft geen consequenties gehad. Ik ben gelukkig verlost van al mijn spullen. Lees nog wel af en toe op het forum mee dat blijft trekken. Ik heb gezegd, eens een pyro altijd een pyro, en dat is gewoon waar. Als je op een gegeven moment meer te verliezen hebt dan ga je wat beter nadenken over de risico's. Ik vond het mooi geweest. Mooie dingen gemaakt. Een aantal van jullie mafkezen mogen ontmoeten. Dit was overigens het mooiste van de hobby, praten en ervaring uitwisselen. Maar ook extreme dingen gemaakt zoals toen een 10 inch header op een whistlepijl. Wat ging dat ding alle jezus hoog leek wel een luchthoorn die af ging. Maar goed rest mij op dit moment iedereen een super fijn oud en nieuw te wensen. Zoals eerder gezegd irriteer je buren niet zorg dat je veilig blijft en ruim naderhand je rotzooi op. Voor iedereen een gelukkig maar vooral gezond 2019! Ps ben nog steeds mod op dit forum dus gedraag je. 😂Ben overigens niet de wereld uit dus als je wat te vragen hebt dan zal ik waar ik kan nog antwoorden.
 18. sterretjesterretje

  2018...greetings earthlings

  mmm...ben benieuwd naar de stuklijst:)
 19. Jason

  2018...greetings earthlings

  Voor wat betreft dit jaar, doe wel wat natuurlijk. Maar nu was ik alles op aan het graven, schrik ik weer van de zooi. Nu zit er een hoop bij wat ik de laatste 20 jaar niet meer gebruikt heb, ik lijk wel zo'n extreme hoarder. En maar bijkopen en zooi opkopen van de afhakers hier 😎 Ik heb Alles in meervoud. Ook veel niet pyro gerelateerde lab stuff. Teveel ook nog nieuw in de verpakking 😞 Dus ik ga volgend jaar ook opruiming houden. Misschien dat ik een hoop nieuwe mensen ermee op kan starten. En een paar oude rotten wat op kan vrolijken.
 20. sterretjesterretje

  2018...greetings earthlings

  Ben verhuisd en heb nu wel betere testlocaties:) Nu nog hopen dat ik nog een paar dagen ervoor vrij kan nemen: Anders volgend jaar beter.
 21. Lontje

  2018...greetings earthlings

  Blijft natuurlijk een leuke hobby,maar laten we niet vergeten dat het een andere tijd aan het worden is.😏 Niks mag meer,en je verrader slaapt niet. Val je uit de toon, zit je zo op het bureau. Keep safe all. En fijne dagen allemaal. 😚
 22. Andres

  2018...greetings earthlings

  Ik zou echt graag het een en ander maken, we trekken richting Frankrijk dit jaar... Op het platteland. Mogelijkheden genoeg dus. Helaas steken de examens er een stokje tussen. Groepentheorie dan vooral, kan ik toch wel de molecuul orbitaal schema's van onze geliefde moleculen tekenen, joepie 🙃. Ik verkoop voorlopig niks, ik stop er zeker niet mee, maar ik heb er gewoon geen tijd voor. Examens gaan voor hé.
 23. Jason

  Ik ben de Pyro Heks

  Wil je met me trouwen 🤩
 24. VanHout

  2018...greetings earthlings

  De hobby staat hier ook op een laag pitje, drukte drukte drukte. Van de week een paar shells in elkaar zetten denk ik, heb toch een reputatie hoog te houden
 25. Jason

  2018...greetings earthlings

  Nou ja het voordeel met ons is, dat als we de spullen even bij elkaar zoeken dezelfde dag nog een vuurpijl de lucht in kan gaan.
 26. Tyneman

  2018...greetings earthlings

  Yup. Het is een beetje dood hier. Toch hoop ik dat er volgend jaar iets meer leven in de brouwerij komt. Zelf heb ik dit jaar ook totaal geen inspiratie / motivatie. Heb nog geen vuurpijl gemaakt voor O&N.
 27. Jason

  2018...greetings earthlings

  Hee, ik had wel wat verhoogde activiteit verwacht in deze gezellige periode. Ben zelf ook niet meer zo actief. Maar dacht misschien kan ik iemand helpen of advies geven, voor de gezelligheid. Ik zal zelf aan de lucht ook nog wel wat verheldering geven natuurlijk
 28. PyroWitch

  Houtskool

  Dit is zo'n kokos peel houtskooltje. Ik betaal voor een doosje met 80 stuks (8 x 10) € 14,50
 29. PyroWitch

  Houtskool

  Geen ruimte. Dat zou ik binnen moeten doen (geen optie) of op ons kleine balkon. Ik wil graag vrede houden met de buren ;-) Voor de zelf brandende smudge mixen (die dus zonder kooltje kunnen branden) heb ik meestal maar 1 à 2 kooltjes nodig om een hoeveelheid te maken waar ik ca. 3 maanden mee doe. Er gaat ook Witte Salie in mijn mixen, dat brandt uit zichzelf al, evenals de Palo Santo en andere houtsoorten. Er is dus niet zoveel houtskool nodig. Voor wieroken gebruik ik ook harsen die kunnen branden zoals Olibanum, styrax, benzoe enz. Houtskool geeft een enorme zwarte kliederboel als ik dat moet gebruiken ;-) En... Houtskool binnen branden is niet gezond. Dat zijn sommige harsen ook niet, maar ja, het moet toch wel branden. Op zich ben ik dus niet zo duur uit als ik die kooltjes gebruik waarvoor ze bedoeld zijn. Om er BP van te maken is een ander verhaal. Dan moeten er nogal wat blokjes fijn worden gemaakt wil je een redelijke hoeveelheid hebben om BP van te maken. Ik heb deze keer wat BP gemaakt voor de lol, een kleine hoeveelheid waarvoor ik 10 blokjes nodig had. Valt dus op zich nog wel mee ;-)
 1. Load more activity
×