Jump to content
PyroForum.nl

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Earlier
 2. Lee, Scott - Magician's Arsenal, Professional Tricks Of The Trade.pdf View File Goochelaars pyro truuks Submitter DrNo Submitted 10/16/2021 Category Overig  
 3. Version 1.0.0

  2 downloads

  Goochelaars pyro truuks
 4. de.leeuw62

  IMG_20211006_165947.jpg

  Oud & Nieuw
 5. de.leeuw62

  IMG_20211006_162609.jpg

 6. DrNo

  Aangenaam kennis te maken

  Mijn naam is Jeroen en ik woon in Arnhem. Ik heb in mijn tienerjaren veel mogen experimenteren met vuurwerk gerelateerde experimenten. Door mijn chemisch technische opleiding kon ik het experimenteren vaak een niveau omhoog trekken. Het synthetiseren van nitropenta was daarin nog wel het leukste te doen. Helaas zijn er veel grondstoffen niet meer verkrijgbaar dus maar weer terug naar kleine leuke projectjes. groet, DrNo (Jeroen)
 7. Tyneman

  sterretjes fijn stampen

  Dan krijg je geen kruit. punt. Lees de regels, denk na, lees nog meer, doe geen stomme dingen.
 8. Anton

  sterretjes fijn stampen

  ­čĄ«
 9. OXYGEN

  HELP Tips en idee├źn voor fontein tools?

  Ja de tijd dat ik elke dag het forum bezocht om de nieuwe berichten te lezen is helaas voorbij. Ook chemixtry was altijd veel activiteit, echt geweldig. Ik vind het nu nog steeds jammer dat dat toen uit de lucht is gegaan. Volgens mij was gamekeeper daar ook een member? Nog meer mensen hier? Vervlogen tijden, heel jammer maar dingen zijn ook veel moeilijker geworden. Maar ik ben zo dankbaar dat ik het allemaal heb mogen beleven! ÔŁĄ
 10. Ja top h├Ę?! Er is toch nog wel wat leven gelukkig. Fijn om te weten! Mocht ik nou met vuurpijlen willen beginnen dan hoor ik het graag, maar zo ver ben ik nog even niet
 11. Andres

  Toch nog de beste wensen!

  Hoi iedereen! Fijne (late) nieuwjaarswensen van uit Belgi├ź! Hier was er een algemeen vuurwerkverbod, dus ik heb helaas niks gemaakt. Ik mis het nog steeds, hopelijk lukt het volgend jaar wel nog een keertje. Tegen dan heb ik die Master Chemie ook eindelijk in men bezit en zou ik eens niet moeten studeren rond oud&nieuw. Dat 2021 beter mag zijn dan 2020! Stay green!
 12. Andres

  HELP Tips en idee├źn voor fontein tools?

  Wat een activiteit hier plots, zalig! Fontein tubes zijn helemaal niet zo veeleisend, meestal komt dat wel goed als je die zelf rolt. Zeker als je het zonder nozzle zou doen, dan valt de druk wel mee. Als je ooit eens aan vuurpijlen begint heb je wel beter een goede roltechniek, dat is mij nooit betrouwbaar gelukt.
 13. De tweede was ik inderdaad ook al tegengekomen. Dankjewel! Even kijken wat ik er allemaal van kan opsteken! Dankjewel! Ga er meteen naar opzoek.
 14. de.leeuw62

  HELP Tips en idee├źn voor fontein tools?

  Recycled Karton van een 200 tot 250 grams is erg goed om allerlei tubes te rollen. Het neemt de lijm (houtlijm of wheat paste) goed op zonder dat het meteen vervormd, of krom trekt na drogen. Succes!­čśë
 15. Tyneman

  HELP Tips en idee├źn voor fontein tools?

  Ik ben niet van het spoonfeeden. Maar voor deze keer, omdat je zo enthousiast bent.
 16. Ok├ę, dus het moet echt dik zijn. Rol je op gevoel of doe je echt een bepaald (minimaal) aantal lagen? Op het forum hier heb ik iemand gevonden die een tutorial had gemaakt, maar helaas ging het om een filmpje dat hij op YouTube had ge├╝pload en die is niet meer zichtbaar. Als ik zelf op internet zoek krijg ik niet echt hele duidelijke antwoorden...
 17. Ik probeerde het met kraft papier, maar daar heb je verschillende diktes in. De rol die ik had was te dun en begon daardoor te "golven". Je moet echt tegen karton aan zitten om nette sterke tubes te maken.
 18. Ja ok├ę, dat begrijp ik. Dat is altijd zo, een ongeluk of probleem komt bijna altijd op het moment dat je het ook niet (meer) verwacht. Nog meer top idee├źn! Hier kan ik wel even mee door denk ik. Maar je hebt het over te dun papier, waar moet ik dan aan denken?
 19. Haha als ze heel oud zijn ja Ik ben blij dat ik mede door veel te leren en voorzichtig te zijn er zonder kleerscheuren van af ben gekomen. Je kunt nooit zeker zijn van 100% veiligheid, een ongeluk zit in een klein hoekje en het kan de beste overkomen. (Kijk naar Mumbles van APC Forum) Weet je hoeveel papier ik heb weg moeten gooien voordat ik bruikbare tubes had, wat een verschrikkelijke herinnering Mijn grootste fout was om te beginnen met te dun papier, dat begint meteen te kreuken. Maar inderdaad, de spiraal gerolde kokers in Al folie verstevigen is een goeie. Ik heb ook een keer een strook papier (met lijm) opgerolt om een schroevendraaier om zo een snozzle te maken, dat werkt ook.
 20. Top, dankjewel! Zelf maken is natuurlijk leuk om te leren, lijkt mij, dus daar ga ik verder op zoeken.
 21. Tyneman

  HELP Tips en idee├źn voor fontein tools?

  Tubes = papier, geen andere opties behalve in superspecifieke gevallen. Als je ze makkelijk kan kopen zou ik dat doen, maar ik ben lui. Zelf rollen is helemaal niet zo moeilijk, je leert er eenhoop van en bespaard weer centjes. Wat ook een optie is is beginnen met een bestaande tube (binnenkant van een rol folie oid) en die zelf dikker rollen.
 22. "Ouder an daardoor voorzichtiger"? Alle ouderen die ik ken worden met het jaar juist alleen maar gekker! Wel jammer om te lezen! Nu hoop ik natuurlijk wel dat je hier wat actief blijft om eventuele vragen die ik misschien ga hebben op te heldere. Ok├ę, dat klinkt al als iets wat ik misschien in het rijtje zou zetten. Leuk! Ik word steeds enthousiaster. Over die tool zal ik inderdaad nog even, niet te moeilijk, nadenken. Stel nou dat mijn interesse zich zo zou opbouwen dat ik het daadwerkelijk zou willen gaan maken, zouden jullie dan zeggen koop tubes of rol ze zelf? Ook heb ik mensen gezien die voor gerbs geen papieren tubes gebruiken, maar buizen van diverse materialen. Kan dat ook? Als in zouden jullie dat doen, denkend aan bijvoorbeeld al de veiligheid? Natuurlijk snap ik dat pvc niet een optie is, maar iets als een klein stuk dunne (water)leiding. Het is dan wel metaal, maar het ontploft, als het goed is, niet. En daarnaast kan je die eventueel zelfs na schoonmaken hergebruiken. In gedachte houden dat ik nog een echte 'newbie' ben.
 23. Per toeval dat ik even keek of er nog wat leven in het forum zit, en zo te zien is Tyneman er nog (een echte oude rot hier). Zelf maak ik niks meer, ben ouder en daardoor wat voorzichtiger geworden. En de chems zijn niet meer zo makkelijk te krijgen... Heel jammer En dan nu, on-topic ! Ik heb altijd de compo van Takeo Shimizu (ook een oude rot) gebruikt, met wat extra Ti dus daardoor aan de snelle kant. Dat is waarom ik zonder nozzle makkelijk 3/4 meter hoog kwam, maar totaal niet effici├źnt natuurlijk, maar wel mooi vol. Als ik het goed heb is de compo: KNO3 - 51 / C - 9 / S - 10 / Ti - 30. Probeer niet al te moeilijk te denken over de tools, vaak is een DIY net zo goed als een tool van 100 EU.
 24. Ok├ę, dat is dan eigenlijk meteen helemaal duidelijk voor me! Groet, McM
 25. McM

  Mijn beurt!

  Zier er interessant uit! Ga ik zeker even doornemen, dankjewel! Groet, McM
 1. Load more activity
×