Jump to content
PyroForum.nl

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. ThaDawg

  Geschikte motor voor ballmill

  Pomphuis is er al af en er zit al een poelie op! Ik heb een poelie besteld voor een boormachine met verschillende maten zodat ik ook met grotere trommels en snelheden kan spelen. Eigenlijk vrij weinig maar ik wil graag wat grotere batches kunnen millen en de capaciteit van de oude motor is daar te laag voor.
 3. Jason

  Geschikte motor voor ballmill

  Goed bezig. Pomphuis eraf schroeven en dan hou je gewoon een motor met middenas over. Ik ben daarmee zelf overgegaan, met het mechanisme van een handslijper. Om de gewenste snelheid op de trommels te krijgen. Ik heb dat ding in de jaren 90 in elkaar gezet en draait nog steeds prima. Wat was er nou eigenlijk mis met jouw eerste zelfbouw molen uit 2014
 4. Last week
 5. ThaDawg

  Geschikte motor voor ballmill

  Heb een nieuwe motor aangeschaft! Flinke jongen ook van een oude vacuüm pomp. Nog even wachten op de rest van de onderdelen om de boel te bouwen en dan zien jullie het resultaat wel verschijnen. Thanks voor de nuttige info!
 6. boutnek

  4" shell

  Een flashbooster doet inderdaad wonderen. Je kunt in een 4" best 5gr 7/3 flash mikken. Dan was de break net iets spectaculairder geweest. Wel vooral bij gebooste breaks, ervoor zorgen dat je stars goed geprimed en lekker hard zijn! Al is dit bij kno based streamers net iets minder gevoelig.
 7. mitchy112

  4" shell

  Volgens mij was je al sinds 2013 begonnen met je rookbommen ;-) Anyways voor een meal break mooie shell ga zo door!
 8. ThaDawg

  4" shell

  Ik ben inderdaad al een aantal jaartjes bezig, niet heel erg actief geweest online maar nogsteeds grote liefde voor deze hobby!
 9. mitchy112

  4" shell

  Voor Bp mooie break though. Zal vooral komen door de bp coating op de rice crispies, lekker luchtig daar houden we van.
 10. ThaDawg

  4" shell

  Dit heb ik voorheen altijd gedaan maar door gebrek aan bepaalde chems toch eens geprobeerd om te breaken zonder flashbooster met dit als resultaat.
 11. mitchy112

  4" shell

  @TheDawg volgens mij ben jij nog van de oude garde toch? Anyways, professionele shells in zo een situatie schieten is al 1 laat staan eigen gemaakte shells. Wel complimenten het effect zag er mooi uit! Volgende keer meer burst charge en dan blijft het effect lekker hangen!
 12. ThaDawg

  4" shell

  Nee dat kan ik me voorstellen😂 vind het sowieso al knap dat hier in de buurt niks is mis gegaan... de 6, 8, en zelfs 10 inch shells werden een paar straten verderop in grote getallen midden in de woonwijk geschoten! Verantwoord was het niet maar heb er toch zeker van genoten. 🤤
 13. mitchy112

  4" shell

  Opmerking over de woonwijk was volledig terecht. Break was te mals probeer een halve gram flash in de break te doen voor iedere inch die je erbij voegt :-)
 14. boutnek

  4" shell

  Het gaat meestal meer om eventuele flowerpots🤣 Zelf wel eens een 8" flowerpot net boven de buis gehad. Die wil je niet in een woonwijk hebben😆 Maar toch fucking nice! Keep up the good work💪
 15. ThaDawg

  4" shell

  Thanks! Het is inderdaad dicht bij de huizen aan de rand van de wijk en dat is misschien niet heel verstandig daar geef ik je gelijk in! erachter is een groot open veld waar ik de mortier naartoe gericht had staan zodat bij evt. weigeren de shell daar terecht zou komen en er weinig mis kon gaan. Het licht van de huizen op de achtergrond lijkt aardig dichtbij op de video maar dat is nog zeker 400 meter verderop.
 16. boutnek

  4" shell

  Mooie shell man! Mag ik je wel adviseren om dit niet in een wooonwijk af te stekene?😅
 17. Earlier
 18. Jason

  2018...greetings earthlings

  Ha die gamekeeper, tja de uitgebreide foto's van kartonnen cat 1. Zullen ook niet echt motiverend zijn geweest. 😂 Voor de beeldvorming: ik heb twee keer moeten rijden om het vuurwerk daar weg te krijgen.
 19. gamekeeper

  2018...greetings earthlings

  Mooi om te zien dat er rond de jaarwisseling nog leven is op Pyroforum 😎. @Jason wat een verhaal, eod geen zin om het op te halen lol.
 20. ThaDawg

  4" shell

  Ten eerste happy new year aan mijn mede pyro's! Na een druk jaar toch nog wat kunnen maken! Heb me helemaal rot gewerkt aan voorbereidingen zoals stars pumpen etc. En vervolgens niet meer toegekomen aan het afbouwen van wat ik voor ogen had.. Maar goed al met al maarliefst een hele shell kunnen schieten met O&N 😝. Ik heb helaas geen foto's gemaakt maar zo spannend was het ook weer niet. Het gaat om een 4" round shell met d1 stars waaraan ik een kleine aanpassing heb gedaan; de 325 mesh spherical al is vervangen met +- 200 mesh flake al. Verder bestaat de breakcharge uit meal coated rice crispies. Vond de break wat aan de matige kant maargoed het kan niet altijd gaan zoals je dat zou willen, dus dat wordt dan maar een puntje voor de volgende keer. VID-20211231-WA0002.mp4
 21. Jason

  2018...greetings earthlings

  Rustige jaarwisseling, geen fysiek bezoek gehad. Flink wat voorraad op gestookt. En inderdaad het eerste jaar dat ik niks heb gemaakt. Zelfs het wheel was er een uit de fabriek.
 22. Tyneman

  aqua regia koningswater

  Wat Jason zegt... En als laatste. Wat Moet je er mee?
 23. Tyneman

  Geschikte motor voor ballmill

  En er zijn er een heleboel die ik best mis. Ben zo benieuwd hoe het met die oude mafkezen is inmiddels.
 24. Jason

  Geschikte motor voor ballmill

  Ik gebruik een oude motor van een vacuüm pomp. Kan prima 1.5 kg- 2 kg ronddraaien. Met de trommels die ik heb. Deze draait zonder problemen dagenlang aan een stuk door. Bovendien is deze ook voorzien van een eigen koel fan. De kracht zit in de overbrenging. Dus feitelijk voldoet elke motor icm de juiste overbrenging. Toch zou Ik zelf uitkijken naar een wat stevigere motor, dan een airco motor welke bijna zonder weerstand zijn rondjes draait. BTW die verschillende draden, van jouw motor, zijn verschillende snelheden😋denk ik. Dat is wel luxe. Ik gebruik die van mij ook om stenen in te polijsten. Maar anyway, het zit dus in de overbrenging. Mechanisch gezien zou je met jouw motor met gemak 10kg kunnen draaien. De vraag is dan alleen of je dan nog voldoende snelheid overhoudt. Ik was op het forum, foto's van mijn motor aan het zoeken en vondt ik die kogelmolen van jou uit 2014. Ik weet niet waarom die vervangen is voor een lortone. Maar vermoed dat je toen ook al voor een te lichte motor had gekozen. Mijn foto's staan nog op het oude forum denk ik. Ik zag net wel het verhaal weer van iemand die fluitmix in zijn kogelmolen deed. Wat een ongelooflijk rijtje personen heeft hier ooit de revu gepasseerd zeg.
 25. PureChemical

  Geschikte motor voor ballmill

  De motor heeft een opgenomen vermogen van P = U * I -> dus 230V * 0,45A = 103,5 watt. Hij draait 1225 toeren en dan moet je een overbrenging maken van bv hout om ervoor te zorgen dat hij aanzienlijk langzamer draait want dat is echt veel te snell voor een ballmill. Een snelle hit op search engine brengt me op een snelheid tussen 22 - 33 RPM. https://www.911metallurgist.com/blog/ball-mill. Even uit de losse pols moet je een overbrenging hebben van ongeveer 1:56 (1225/22). Dus stel dat je een tandwiel maakt op de motor met een omtrek van 1 cm moet die 56 centimeter omtrek zijn op het rolbed van de cylinder (pin me er niet op vast, ik heb geen verstand van mechanica maar dit is wat simpele wiskunde). Als ik even electrisch kijk zie ik dat je meerdere aders hebt en dat lijkt erop dat 3 of meer spoelen naar buiten zijn gevoerd om die los aan te sturen, daarvoor is een complexere schakeling/aansturing nodig dan een simpele draaistroom motor. Ik denk niet dat je aan deze motor iets hebt.
 26. Onschadelijk

  5 inch shell

  Een vraag waar jullie misschien antwoord op hebben. Ik zit in de maag met een 5 inch Shell die nat is geworden. Hij ligt nu op een stuk weiland, waar een ander niet zomaar komt. Hoe kan ik hem onschadelijk maken.
 27. Flinke klapper! Moet er alleen niet aan denken wat de gevolgen waren als het mis zou gaan met zulke hoeveelheden 😵
 1. Load more activity
×