Jump to content
PyroForum.nl

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Earlier
 2. Rocketier

  Eerste 1 lb pijl met heading

  Leuk kerel. Echt niet verkeerd. Klinkt wel goed ook. Complimenten
 3. ploegdir

  Eerste 1 lb pijl met heading

  Toch wel degelijk al veel huiswerk en wat oefenpijlen. De eerste 3 pijlen zijn maar niet gepubliceerd... 2 CATO's en eentje die niet van de grond kwam. Na 2 succesvolle testpijlen (eentje alleen motor, tweede met dummy payload van 250 gr) was dit dus de eerste met een live payload. Dus dank voor de complimenten; ik ben helemaal niet ontevreden.
 4. Andres

  Eerste 1 lb pijl met heading

  Tijdrovend en verschrikkelijk, kopen is bijna altijd de betere optie. Wel nette pijl! Als dat je eerste is heb je of heel veel beginnersgeluk of heb je nu wel zeer goed je huiswerk gedaan. Hopelijk komt er toch nog een filmpje .
 5. ploegdir

  Eerste 1 lb pijl met heading

  @de.leeuw62 de tube van mijn motor is een standaard 1lb tube. Dus 7,5" lang, 3/4" ID. Mijn tooling set is hierop ontworpen dus een kortere core burner kan ik hier niet mee maken. De spolette was een keuze ingegeven door het feit dat ik nog geen goede delay comp had gevonden. Nu heb ik een interessante Tourbillon delay gevonden die ik ga proberen bij volgende pijlen. Ervaring opgedaan met spolettes is hoe dan ook geen verloren moeite geweest. Nu nog een goede leverancier zoeken van de juiste spolette-tubes. Goede, betrouwbare tubes zelf rollen blijkt moeilijk en tijdrovend. Eerst maar eens de pijlen optimaliseren qua functie en effecten.
 6. de.leeuw62

  Eerste 1 lb pijl met heading

  Leuke pijl en break!😉 Dat belooft nog wat! Als dit je eerste is. Pijl maakt wel een beetje korte vlucht (gebaseerd op het geluid van de fuel die opbrand) dat in verhouding met de lengte tube. En geen delay zoals je al aangaf. Hoezo spolette? Volgens mij kun je 2 motors halen uit die tube lengte met hetzelfde resultaat. Ik weet natuurlijk niet hoe lang je spindle is. Nice!
 7. ploegdir

  Eerste 1 lb pijl met heading

  IMG_0448.mp4
 8. ploegdir

  Eerste 1 lb pijl met heading

  excuses voor het ontbreken van het filmpje, ik krijg het niet werkend ingebouwd, alleen het geluid komt door. Dan maar wat screenshots...
 9. Bijgaand foto van mijn eerste pijl mét heading. 1lb BP core burner, fuel 60-30-10. Heading is 5 cm cilindershell met Firefly stars en een BP pulverone burst met slow flash booster. Mijns inziens nog een te lange delay, waarschijnlijk omdat ik een spolette gebruikt heb, ipv een klassieke delaylading boven de reguliere fuel. Filmpje volgt zsm, moet ik eerst converteren want ik kan geen mov bestanden uploaden.
 10. Gisteren 1e batch crackling stars gemaakt volgens het bekende recept met Bismuthtrioxide en NC-lak. Mij oren piepen nog van de eerste test met en star op een tegel... mijn vraag is of je deze stars best wel of niet kunt primen. En zo ja: gewoon met een hete BP prime met wat dextrine ?
 11. HalveHemi

  Hallo allemaal !

  Tooling set helemaal uit US gehaald? Al goed gezocht in de EU? Mooie fontijn trouwens
 12. ploegdir

  Hallo allemaal !

  Dank voor de verwelkomingen ! Ik heb inmiddelsal een aantal batches BP gemaakt, enkele fonteintjes (zie profielfoto) en de eerste 1lb pijlen met mijn mooie tooling set uit de VS. Zodra mijn pijlen stabiel en betrouwbaar zijn wil ik de eerste kleine headers gaan testen. Ik heb een eerste kleine batch firefly stars gemaakt (gecut) die in de test mooi lijken te werken maar het vuurvlieg-effect moet ik afwachten tot de eerste tests op hoogte. Projecten in de planning zijn crackling micro stars en de bright red stars van mr Gorski op skylighter.com Ik baal wel van de grondstoffen-zoektocht, merk ik, maar dat hoort er bij als ik jullie forum zo lees.
 13. Elementfire98

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Hahah! Soms moet je hard neer gaan voordat je er eigenlijk wel mee eens gaat worden, dat je een stapje terug moet doen. PS: geen filmpje ervan gemaakt, moest namelijk rennen voor me leven.
 14. Andres

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Blij dat jij oke bent. Zo, nu heb je een heleboel stoffen verspild aan iets dat je voor een kwart van de prijs kon leren met een 3". Veel succes met de volgende testen! Denk er aan: Gradatim, Ferociter. Spreuk van Blue Origin, betekent 'stap voor stap, maar vol passie en ijver'. Is hier ook wel van toepassing denk ik. PS: Is er een filmpje van .
 15. Elementfire98

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Oja dat zeker! much to learn mare ging natuurlijk helemaal mis, kwam op de grond terecht en explodeerde.. Stars waren prima, zowel de timing en de lift waren niet goed
 16. HalveHemi

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Een salutshell is ook wel een stuk makelijker te maken dan een ECHT mooie siershell he
 17. Andres

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Wauw. Ik ben benieuwd.
 18. de.leeuw62

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Elementfire89, Hoeveel gram lift heb je er onder van die (hot) BP? Gebruik je een slow booster? Spiking ook?
 19. Tyneman

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Zo veel vragen. Zo blij dat ik niet in de buurt ben. Stay green.
 20. Elementfire98

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Diameter is: 125mm
 21. Andres

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Wacht even.... Dat is geen 5" shell. Wat is die diameter? 3" als ik goed kan schatten?
 22. Elementfire98

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Pumped stars gestapeld aan de rand. Middenin buskruit.
 23. HalveHemi

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  En hoe heb je t nu met stars gedaan? Pumped stars gestapeld of met gerolde stars en gwn op een bulkmethode dr in gedonderd?
 24. Elementfire98

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Hij steekt 15 centimeter buiten de mortierbuis.
 25. HalveHemi

  20190321_185641.jpg

  Bedankt
 26. HalveHemi

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Hoe lang is je quickmatch buiten de shell? Linkje naar de video?
 1. Load more activity
×