Jump to content
PyroForum.nl

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Earlier
 2. Tyneman

  sterretjes fijn stampen

  Dan krijg je geen kruit. punt. Lees de regels, denk na, lees nog meer, doe geen stomme dingen.
 3. Anton

  sterretjes fijn stampen

  ­čĄ«
 4. OXYGEN

  HELP Tips en idee├źn voor fontein tools?

  Ja de tijd dat ik elke dag het forum bezocht om de nieuwe berichten te lezen is helaas voorbij. Ook chemixtry was altijd veel activiteit, echt geweldig. Ik vind het nu nog steeds jammer dat dat toen uit de lucht is gegaan. Volgens mij was gamekeeper daar ook een member? Nog meer mensen hier? Vervlogen tijden, heel jammer maar dingen zijn ook veel moeilijker geworden. Maar ik ben zo dankbaar dat ik het allemaal heb mogen beleven! ÔŁĄ
 5. Ja top h├Ę?! Er is toch nog wel wat leven gelukkig. Fijn om te weten! Mocht ik nou met vuurpijlen willen beginnen dan hoor ik het graag, maar zo ver ben ik nog even niet
 6. Andres

  Toch nog de beste wensen!

  Hoi iedereen! Fijne (late) nieuwjaarswensen van uit Belgi├ź! Hier was er een algemeen vuurwerkverbod, dus ik heb helaas niks gemaakt. Ik mis het nog steeds, hopelijk lukt het volgend jaar wel nog een keertje. Tegen dan heb ik die Master Chemie ook eindelijk in men bezit en zou ik eens niet moeten studeren rond oud&nieuw. Dat 2021 beter mag zijn dan 2020! Stay green!
 7. Andres

  HELP Tips en idee├źn voor fontein tools?

  Wat een activiteit hier plots, zalig! Fontein tubes zijn helemaal niet zo veeleisend, meestal komt dat wel goed als je die zelf rolt. Zeker als je het zonder nozzle zou doen, dan valt de druk wel mee. Als je ooit eens aan vuurpijlen begint heb je wel beter een goede roltechniek, dat is mij nooit betrouwbaar gelukt.
 8. De tweede was ik inderdaad ook al tegengekomen. Dankjewel! Even kijken wat ik er allemaal van kan opsteken! Dankjewel! Ga er meteen naar opzoek.
 9. de.leeuw62

  HELP Tips en idee├źn voor fontein tools?

  Recycled Karton van een 200 tot 250 grams is erg goed om allerlei tubes te rollen. Het neemt de lijm (houtlijm of wheat paste) goed op zonder dat het meteen vervormd, of krom trekt na drogen. Succes!­čśë
 10. Tyneman

  HELP Tips en idee├źn voor fontein tools?

  Ik ben niet van het spoonfeeden. Maar voor deze keer, omdat je zo enthousiast bent.
 11. Ok├ę, dus het moet echt dik zijn. Rol je op gevoel of doe je echt een bepaald (minimaal) aantal lagen? Op het forum hier heb ik iemand gevonden die een tutorial had gemaakt, maar helaas ging het om een filmpje dat hij op YouTube had ge├╝pload en die is niet meer zichtbaar. Als ik zelf op internet zoek krijg ik niet echt hele duidelijke antwoorden...
 12. Ik probeerde het met kraft papier, maar daar heb je verschillende diktes in. De rol die ik had was te dun en begon daardoor te "golven". Je moet echt tegen karton aan zitten om nette sterke tubes te maken.
 13. Ja ok├ę, dat begrijp ik. Dat is altijd zo, een ongeluk of probleem komt bijna altijd op het moment dat je het ook niet (meer) verwacht. Nog meer top idee├źn! Hier kan ik wel even mee door denk ik. Maar je hebt het over te dun papier, waar moet ik dan aan denken?
 14. Haha als ze heel oud zijn ja Ik ben blij dat ik mede door veel te leren en voorzichtig te zijn er zonder kleerscheuren van af ben gekomen. Je kunt nooit zeker zijn van 100% veiligheid, een ongeluk zit in een klein hoekje en het kan de beste overkomen. (Kijk naar Mumbles van APC Forum) Weet je hoeveel papier ik heb weg moeten gooien voordat ik bruikbare tubes had, wat een verschrikkelijke herinnering Mijn grootste fout was om te beginnen met te dun papier, dat begint meteen te kreuken. Maar inderdaad, de spiraal gerolde kokers in Al folie verstevigen is een goeie. Ik heb ook een keer een strook papier (met lijm) opgerolt om een schroevendraaier om zo een snozzle te maken, dat werkt ook.
 15. Top, dankjewel! Zelf maken is natuurlijk leuk om te leren, lijkt mij, dus daar ga ik verder op zoeken.
 16. Tyneman

  HELP Tips en idee├źn voor fontein tools?

  Tubes = papier, geen andere opties behalve in superspecifieke gevallen. Als je ze makkelijk kan kopen zou ik dat doen, maar ik ben lui. Zelf rollen is helemaal niet zo moeilijk, je leert er eenhoop van en bespaard weer centjes. Wat ook een optie is is beginnen met een bestaande tube (binnenkant van een rol folie oid) en die zelf dikker rollen.
 17. "Ouder an daardoor voorzichtiger"? Alle ouderen die ik ken worden met het jaar juist alleen maar gekker! Wel jammer om te lezen! Nu hoop ik natuurlijk wel dat je hier wat actief blijft om eventuele vragen die ik misschien ga hebben op te heldere. Ok├ę, dat klinkt al als iets wat ik misschien in het rijtje zou zetten. Leuk! Ik word steeds enthousiaster. Over die tool zal ik inderdaad nog even, niet te moeilijk, nadenken. Stel nou dat mijn interesse zich zo zou opbouwen dat ik het daadwerkelijk zou willen gaan maken, zouden jullie dan zeggen koop tubes of rol ze zelf? Ook heb ik mensen gezien die voor gerbs geen papieren tubes gebruiken, maar buizen van diverse materialen. Kan dat ook? Als in zouden jullie dat doen, denkend aan bijvoorbeeld al de veiligheid? Natuurlijk snap ik dat pvc niet een optie is, maar iets als een klein stuk dunne (water)leiding. Het is dan wel metaal, maar het ontploft, als het goed is, niet. En daarnaast kan je die eventueel zelfs na schoonmaken hergebruiken. In gedachte houden dat ik nog een echte 'newbie' ben.
 18. Per toeval dat ik even keek of er nog wat leven in het forum zit, en zo te zien is Tyneman er nog (een echte oude rot hier). Zelf maak ik niks meer, ben ouder en daardoor wat voorzichtiger geworden. En de chems zijn niet meer zo makkelijk te krijgen... Heel jammer En dan nu, on-topic ! Ik heb altijd de compo van Takeo Shimizu (ook een oude rot) gebruikt, met wat extra Ti dus daardoor aan de snelle kant. Dat is waarom ik zonder nozzle makkelijk 3/4 meter hoog kwam, maar totaal niet effici├źnt natuurlijk, maar wel mooi vol. Als ik het goed heb is de compo: KNO3 - 51 / C - 9 / S - 10 / Ti - 30. Probeer niet al te moeilijk te denken over de tools, vaak is een DIY net zo goed als een tool van 100 EU.
 19. Ok├ę, dat is dan eigenlijk meteen helemaal duidelijk voor me! Groet, McM
 20. McM

  Mijn beurt!

  Zier er interessant uit! Ga ik zeker even doornemen, dankjewel! Groet, McM
 21. Tyneman

  Mijn beurt!

  Hier, heb je een beetje leesvoer. Veel plezier ermee.
 22. Tyneman

  HELP Tips en idee├źn voor fontein tools?

  Persoonlijk ram ik altijd een eindstop van bentoniet, dan de compo en als laatste een klein beetje Bento om alles af te sluiten. Dan in de dikke eindstop een nozzle (gat) boren. Dit doe je met de hand en niet met een boormachine! Rammers maakt allemaal geen fluit uit. Hout is snel en goedkoop, maar gaat sneller kapot als aluminium of staal. Ik gebruik alles wat ik maar kan vinden zolang het de juiste maat maar is.
 23. Fijn om te zien dat er toch nog wel iemand actief is hier! Uiteraard wil ik het allemaal meteen goed doen, dus ben ik opzoek naar de best mogelijke oplossing (nee @meneer_agent natuurlijk ben ik niets van plan om in de realiteit te maken..). Is het niet zo dat als je geen nozzle gebruikt je geen 'hoog spuitende' gerb krijgt? Ik snap dat het nog steeds de lucht in wordt gespoten, maar ga je dan niet meer richting een 'waterval' idee? Daar was ik inderdaad ook al naar aan het kijken, maar helaas zit hier niet echt iemand 1, 2, 3 in de buurt. Wel heb ik verschillende bedrijven online gevonden die, mits je een ontwerptekening kunt aanbieden, voor particulieren metaal bewerken. Hier zou ik dus ook over na kunnen denken, want een tekening is niet zo moeilijk om te maken. Op dat forum ben ik inderdaad ook al gaan rondsnuffelen en daar heb ik al verschillende artikelen gelezen over eigen ontworpen (houten)tools. Hoe ben jij hiermee begonnen? Als ik vragen mag natuurlijk! Groet, McM
 24. Ik had nooit problemen met gerbs zonder nozzle dus heb me nooit druk gemaakt over tools, behalve een houten rammer. Maar begrijp dat als je nozzles wilt maken je de juiste tools moet hebben. Het zou al helpen als je iemand kent met een draaibank, misschien op school of een metaalbedrijf bij je in de buurt ? Kijk ook eens op APC forum, wellicht dat daar de foto's nog wel op staan. Als je niet veel te besteden hebt dan moet je innovatief zijn.
 25. Beste lezer! Ondertussen ben ik al een aantal dagen aan het rond lezen van en kijken naar content op dit forum. Naast veiligheid en heel veel informatie over dingen, zoals zeven, het mengen en drogen van chemicali├źn, formules, en nog veel meer, ben ik tot de conclusie gekomen dat stel dat iemand wilt beginnen hij of zij zich het beste kan verdiepen in fonteinen. Nu de issue. In een aantal artikelen komen erg leuke dingen voorbij, echter kunnen veel afbeeldingen (foto`s) en video`s niet meer worden gezien. Dat is jammer, omdat er bijvoorbeeld in een artikel gelezen kan worden over een zelfgemaakte fontein tool. Helaas is het nier meer mogelijk om de toegevoegde afbeeldingen te zien. Op een website heb ik gelezen en gezien hoe ze er ├ę├ęn van, in dit geval, hout hebben gemaakt. Nu vraag ik mij dus af hoe jullie dit hebben opgelost of zouden oplossen. Zelf ben ik op de hoogte dat dit op verschillende sites besteld kan worden, echter vind ik persoonlijk ┬▒130.-, excl. verzendkosten, een tikkeltje duur. Alle idee├źn zijn welkom! Groet, McM
 26. McM

  Mijn beurt!

  Dankje! De informatie is inderdaad het belangrijkste deel voor mij. Natuurlijk hoop ik wel op reactie(s) op eventuele vragen. Jazeker! Ik weet dat hij alle soorten en maten fonteinen, kleinere (flash)knallers en de wat kleinere shells, voor zover ik weet tot 3", maakte. Zelf ben ik niet zo geïnteresseerd in de knallers, omdat je die letterlijk overal kan krijgen en het volgens mij niet erg ingewikkeld is, maar de sier heeft me goed te pakken.. Ik ben erg geïnteresseerd in hoe vuurwerk doet wat het doet, snap je?
 1. Load more activity
×