Jump to content
PyroForum.nl

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Earlier
 2. Lontje

  Rocket tools & Rammers

  Netjes gedaan.👌
 3. PureChemical

  Het is wel heel erg stil hier, ik baar mij zorgen over pyro-hobby

  Ja ik snap wel dat mensen low-profile gaan, er is ook geen andere keuze. Voor je het weet staan ze met bom-pakken voor je deur met een rammer. Dat is wel een beetje vervelend als dat gebeurd.
 4. Ik ben er gewoon nog hoor. Weliswaar fiks minder actief, maar elke dag even hier online. Andere hobbys kosten tijd, tegenwoordig een gezinnetje dat kost tijd. En Pyro doe ik niet ff tussendoor, daar neem ik het te serieus voor. Ik probeer lig elk jaar IETS in elkaar te flansen, al is het maar een fonteintje en 5 knallers. Ik snap dat in deze tegenwoordige tijd mensen veel voorzichtiger zijn met wat ze posten. Vroegah, toen we hier begonnen, was het een leuke hobby en kreeg je de wijkagent bij je ouders op bezoek. Tegenwoordig zijn de aanklachten veel heftiger, mede omdat we geen 16 meer zijn, maar vooral door de tijdsgeest. Je bent nu direct een terrorist. Toch ben ik heel blij dat er 'stiekem' nog wel wat mensen rondhangen hier.
 5. PureChemical

  Het is wel heel erg stil hier, ik baar mij zorgen over pyro-hobby

  Daar ben ik het zeker mee eens dat het seizoensgebonden is. Incognito is voor mij prima. Je mag mij altijd een PM'etje sturen.
 6. Het is jammer dat pyro als hobby niet legaal uit te oefenen is in Nederland, zoals dat met bijv. de schietsport wel mogelijk is (KNSA). In Amerika heb je de Pyrotechnics Guild International (www.pgi.org). In de jaren 90 was er de Nederlandse Pyrotechnische Vereniging Barbara opgericht door René Pützfeld en Jan Lenselink. Jan was oa. conservator van het Legermuseum in Delft en auteur van het boekje Vuurwerk door de eeuwen heen (link). Bij René daarentegen lagen naast pyro materialen ook "vier geweren, vijf handvuurwapens, granaten, mijnen en duizenden stuks munitie" (link). Tot zover de pyro hobby (in het openbaar) in NL...
 7. @PureChemical Mee eens, maar ik denk dat meeste hobbyisten seizoensgebonden actief zijn, wat natuurlijk jammer is. Persoonlijk leeft de hobby ook met perioden en dient het forum vaak als bibliotheek ipv discussie platform. Echter zou ik het ook zeker leuk vinden als meer mensen zich actief op het forum zouden begeven. Met bepaalde inkoopacties zie je overigens wel achter de schermen wie nog actief zijn en dat zijn er toch nog behoorlijk wat😉 Heeft iemand ideeën om de hobby iets meer leven in te blazen op het forum? Of willen we het liefste incognito knutselen en achter de schermen communiceren uit angst?
 8. Ik snap goed dat het hier stil is, voor mijn gevoel denk ik dat de pyro hobby bijna onmogelijk is gemaakt door het bannen of het aan banden leggen van een bepaalde chems (voornamelijk oxidizers natuurlijk). Ook heb ik het idee dat de jongere generatie met social media en tv minder zin heeft om echt nieuwsgierig te zijn en dingen te onderzoeken. Het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, want als je niet weet wat je doet of gewoon dom bezig bent en niet luistert of je aan beschrijvingen houd dan gebeuren er gewoon ongelukken. Wij komen oorspronkelijk van het chemixtry chemie forum, daar zaten wat pyros. Maar dat zal niemand meer wat zeggen behalve de oude garde. Ik vindt het natuurlijk wel leuk dat het forum nog in de lucht wordt gehouden als een soort bibliotheek. Het APC forum leeft wel nog wat, maar ik las een post dat het daar ook echt begint leeg te stromen. Met de ban op vuurwerk de laatste 2 jaar met corona onder het mom van ja dan kunnen we de ziekenhuizen "ontlasten" vindt ik echt lulkoek. En ja de mensen die alleen maar gras in hun schedel hebben willen niet "dat de natuur eraan gaat" door (vieze) chemicalien de lucht in te schieten. Dat gezegd, ik ben benieuwd of er nog leden zijn die dit lezen. Salu!
 9. de.leeuw62

  Rocket tools & Rammers

  Dank u! Ja, voor een fontein kan dat wel. Maar voor pijlen? Ik heb daar eerlijk gezegd te lang op lopen doorsukkelen met houten rammers. Nou ik hoor het wel! Lijkt mij leuk om iets te kunnen doen voor de community Haha!
 10. Tyneman

  Rocket tools & Rammers

  Ben jij ff potverdullemes lekker bezig geweest! Had ik mijn draaibankje nog maar, zo leuk spelen. Voor fonteinen enzo gebruik ik meestal gewoon houten remmers. Maar voor pijlen is metaal toch wel erg prettig. Als ik nog tools mis ga je van me horen! Nogmaals, mooi werk!
 11. de.leeuw62

  Rocket tools & Rammers

  Beste pyro's, afgelopen periode definitief afstand gedaan van houten rammers. Reden daarvoor... ze gaan op een gegeven moment onherroepelijk naar de klote. Zeker als je een pers gebruikt. Voor even is het een goedkope oplossing en het heeft in ieder geval bij mij gewerkt. Tijdens Corona alles opnieuw zelf gedraaid uit aluminium staf m.b.v. metaal draaibank. Mijn nieuwe tools: 22 ID rammers, 15 ID rammers en disk/eindplug plungers. (Spindles. Staan niet op de foto) Als ik iemand kan helpen met wat tools PM me maar.
 12. monteurkecrane

  Nieuw als lid maar niet onbekend

  Dank u, De regels hier zal ik zeker proberen te handhaven 👍🏻
 13. Tyneman

  Nieuw als lid maar niet onbekend

  Welkom! Lees de regels en pas ze toe. En natuurlijk veel plezier!
 14. monteurkecrane

  Nieuw als lid maar niet onbekend

  Beste Pyromania’s, zo als het hoort stel ik me zelf even netjes voor, ik ben Willem ik kom uit het mooie gelderland. ben 35 jaar en lees al geruim 3 jaar lang allerlei info op dit forum, ik werk veel in de evenementen en ben daar ook vaak met de pyro shows bezig. Dan wel met muziek af te stemmen samen met de pyro technici, deze mensen hebben mij ook voor gesteld om hier te lezen over het werk wat hun doen. Nu was ik zelf al leuk begonnen met de basis. Rokbommen Kno3+ suiker enz. maar heb gemerkt om dieper in de materie te kunnen lezen ik echt lid moet worden 🤓 dus bijdeze goede dag alle.
 15. Tyneman

  4" shell

  Voor dat geld hoeven we geen inkoop actie te houden. Zal er eens een paar bestellen, stel je voor dat we ooit weer een soort van normale O&N krijgen.
 16. boutnek

  4" shell

  Aangezien het geen gevoelige store is: https://a.aliexpress.com/_uWWgDv
 17. ThaDawg

  4" shell

  Ze zitten op bijna alle merken geïsoleerde koelleiding, maar ik heb net even rondgezocht en zijn via ome ali verkrijgbaar voor een euro of 5 per 100 stuks dus pb me even voor een linkje!
 18. Tyneman

  4" shell

  Heb je een merk of iets van die dingen? Kunnen we eens kijken of er een doos te bestellen is. Die verdelen we dan wel weer onder liefhebbers.
 19. ThaDawg

  4" shell

  Het rode dopje is van vrij zacht rubber dus weet niet of ze bruikbaar zijn voor inserts, ze worden gebruikt om 1/4 koperen koelleiding af te doppen. Ze kosten me niks maar ik kan helaas niet aan hele grote hoeveelheden komen.. mochten jullie er wat willen dan kan ik er wel wat sparen ik heb er zelf niet veel nodig!
 20. boutnek

  4" shell

  Ik ben ook zeer geïnteresseerd in die rode capjes. Die zijn idd top om inserts van te maken icm timefuse👌🏼
 21. ExplosiveCoek

  4" shell

  Mooi ding! Die 'dompeldop' viel mij ook al op, heb je daar een leverancier voor die te betalen is? Tom Rebenclau gebruikt die o.a. om inserts van te maken, leuk voor in kleine can shell's om getimede inserts te maken. Echter kon ik ze nergens vinden in NL destijds.
 22. boutnek

  4" shell

  Mooi resultaat! 👌
 23. PureChemical

  4" shell

  Dik professioneel, complimenten!
 24. ThaDawg

  4" shell

  Conclusie, met een flashbooster is toch zeker een verbetering! Nieuwe stars ook goedgekeurd! Jammer dat het effect te groot was voor de camera maarja hij staat erop 😜. VID-20220210-WA0025.mp4
 25. ThaDawg

  4" shell

  Thanks! Die rode piemel is een rubber dopje, die gebruik ik als bescherming tijdens het pasten. Past precies over de timefuse heen. Er staat ook een zwart streepje op dan kan ik makkelijk onthouden waar ik ben begonnen met pasten👌
 26. Tyneman

  4" shell

  Strakkie gebakkie gozer! Ziet er zeer fraai uit. Maar wat is die rode piemel op het 4e plaatje?
 1. Load more activity
×