Jump to content
PyroForum.nl

Nisei

Gebruikers
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1.305 profile views

Nisei's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Ok bedankt. Ik maak een paar gaten van dat formaat en hoop dat er geen vlammen komen.
  2. Als ik een rookpot ga maken van een verfblik (500ml, KNO3/Suiker/Paraffine) hoe groot zou dan het gat ongeveer moeten zijn? Ik dacht zelf aan zo'n 5mm maar de druk moet natuurlijk niet te hoog oplopen.
  3. Vergeet die post maar, het blijkt dat er dingen zijn verplaatst :)
  4. Kijk, da's een antwoord waar ik wél iets aan heb. Bedankt!
  5. Ok, krijg ik weer een (voor mijn gevoel) sarcastisch antwoord. Beginnelingen zijn dus blijkbaar niet gewenst hier. Klik eens op de Search knop en tik 1 van de begrippen in. Het zal wel aan mij liggen maar ik schiet er weinig mee op. Ik krijg steeds vaker een dubbele indruk hier; enerzijds wordt je voor gek verklaard als je met bepaalde ideeën aankomt, anderzijds wordt je als n00b behandeld als je verstandig denkt te zijn en het liever eerst even vraagt. Ik krijg heel erg het gevoel dat ik constant op mijn tenen moet lopen om niemand voor het hoofd te stoten en dat verpest het hier voor mij behoorlijk! Mocht je post niet sarcastisch zijn bedoeld dan neem ik je uiteraard niks kwalijk hè.
  6. Sorry voor de bump maar is het misschien een idee om dit soort dingen in de wiki te gaan vermelden? Ik kan op het forum niet vinden wat die technieken nou precies inhouden (pumpen, rollen en cutten dus).
  7. Kudos (met 1 "o" dan) is toch een vrij bekend woord). Als je dat niet kent vraag ik me af wat je bedoelt met "aanpassen aan het communicatieniveau". Maar goed, on topic; je kan de schellak oplossen in kokende alcohol maar simpeler is om het fijn te malen (electrische koffiemolen) en de compositie te persen. Of eventueel met dextrine binden.
  8. Hallo Jason. Het gaat idd om fakkels. Waarom is het trouwens geen goed idee? Omdat er zwavel in zit of omdat het niet gaat werken?
  9. Ik ben van plan om een aantal flares aan de bovenkant te voorzien van wat extra opgerolde Visco lont als een soort primer. Nu vraag ik me alleen iets af: in die Visco zit zwavel en in mijn flares zit Kaliumchloraat. In hoeverre kan dat op die schaal gevaarlijk zijn? En wat voor primer zou ik anders beter kunnen gebruiken?
  10. Op Pyroguide kom ik het volgende tegen: Sodium bicarbonate is used as a moderant, meaning that is is added to control the speed and heat of combustion. When bicarbonates are heated, they produce carbon dioxide which slows combustion by displacing oxygen. The reaction is also endothermic, which helps to immediately control excess heat. Dit gaat dus over bicarbonaten en niet over de soda die je hier in de supermarkt koopt. Iemand die deze theorie kan bevestigen?
  11. Ik ben benieuwd naar de resultaten. Als het werkt is het misschien ook een idee om Natriumbicarbonaat in flares te gebruiken.
  12. Een registratiestop in de maanden november en december lijkt me helemaal geen slecht idee. Iemand die serieus is kan wel even wachten. Desnoods mensen wel via een invite toelaten.
  13. Allemachtig, da's een uitgebreide post miech. Ik stel het zeer op prijs dat je het zo grondig uitlegt!
  14. Als je het echt simpel wilt houden: Bariumchloraat - 9 Schellak - 1
  15. Soda = Natriumcarbonaat Baking Soda = Natriumbicarbonaat Verwar Baking Soda trouwens niet met Baking Powder. Baking Powder is een mengsel van Natriumbicarbonaat, Kalium Bitartraat (wijnsteen) en maizena.
×
×
  • Create New...