Jump to content
PyroForum.nl

Frankenstein

Gebruikers
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

Frankenstein's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Ik veronderstel dat hij de thermiet wil scheiden vóór gebruik...
  2. Zou zo iets niet zelf te fabriceren zijn? :lol:
  3. Inderdaad, K is kalium, maar pottasium is ook kalium, maar dan engels. Maar die verhouding 13/45 of iets dat in de buurt ligt klopt wel voor KNO3. Voor meer info over KNO3 verwijs ik je naar dit topic: Kaliumnitraat.
  4. Ben je zeker dat dat er op staat? Want kalium = pottasium.
  5. Het is al langer bekend dat je een koffiemolen kan gebruiken om je houtskool fijn te krijgen. Dit is normaal niet zo fijn als met een kogelmolen, maar het kan handig zijn voor mensen zonder kogelmolen, of gewoon als snelle oplossing. Je mag in geen geval composities hiermee malen. Door de metalen onderdelen kunnen vonken voorkomen.
  6. Rammen op BP is noodzakelijk voor een raket, en met flash maak je zoiezo geen raket. Maar je weet toch dat het hier om nozzles draait he? Dus de onderste eindstop bij raketjes.
  7. Inderdaad, hoe weet jij dat? Woon je (net als mij) ook in de buurt? Er werd echt helemaal geen aandacht besteed aan het verbod.
  8. Die staan op de vorige pagina onderaan denk ik.
  9. Frankenstein

    I Am Back

    Welkom terug. Ik weet zeker dat de mods dit ook zien dus: let ook even op je hoofdletters.
  10. Hehe, wat een geniepige truk om achter een bron te vragen. KNO3 is een van de gemakkelijkste stoffen om te vinden in België EN Nederland.
  11. Misschien een datasheet of iets dergelijks opzoeken, of een manual. Normaal heeft zo'n ding dat wel. Maar als ik het goed zie uit de specificaties heb je nog altijd een voeding nodig, die relays gaan niet vanzelf werken. Of toch zeker een of andere stroombron. Je hebt een stroombron nodig om de schakeling te doen werken (10VDC) en een stroombron om je e-matches samen met die relays te doen werken (max 140VAC of max 28VDC). Nu weet ik niet op hoeveel spanning en stroom zo'n e-match werkt.
  12. En waar komt jou angst juist vandaan dat die 2 met elkaar zouden reageren?
  13. Volgens mij is de rookbom vochtig geworden in de ijskast. Probeer het nog eens opnieuw te laten stollen, deze keer op een droge plek, liefst afgedekt of zo.
  14. Ik denk toch echt dat kopersulfaat een groene vlam geeft hoor, ik heb dit nog niet getest, maar dit staat ook op google. Sommige andere koperverbindingen zoals CuCl2 geven wel een blauwe vlam. Ik denk dat je een beetje in de war bent met de kleur van gehydrateerd CuSO4.
  15. Ik woon ook in Antwerpen, niet ver van Turnhout. Dus toch niet zo dicht dan ik dacht :o
×
×
  • Create New...